Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit 2020

Metsänhoitoyhdistys Länsi-UusimaaEhdokas valtuustovaaleissa 2020

34

Mika Malin

mv, agronomi, Vihti

1. Kerro itsestäsi.

Olen Vihtiläinen agronomi, viljelemme vaimoni kanssa kasvinviljelytilaa, lisäksi toimin tuoteryhmäpäällikkönä Soilfood Oy:ssä. Vapaa aika kuluu metsissä perheen kanssa retkeillen ja kalastellen. Olen tottunut ottamaan rohkeasti kantaa ja enkä pelkää kyseenalaistaa totuttuja toimintamalleja. Toivon, että pystyn omalla panoksellani ja kokemuksellani tuomaan yhdistyksen toimintaan uusia tuulia ja luottoa siihen, että metsät pysyvät metsinä myös tulevaisuudessa.

2. Minkälainen metsänomistaja olet? Mitä arvostat metsässäsi? Mitä metsä sinulle antaa?

Minulle metsät merkitsevät rauhaa, voimaa ja vihreyttä. Meidän metsissä puut saavat kasvaa, ja niitä hoidetaan niin, että niistä saavat nauttia myös seuraavat sukupolvet. Jatkuva vehreys, eri-ikäiset puut, aluskasvusto ja metsän monipuolinen eläimistö on meille tärkeitä, unohtamatta sen taloudellista tuottoa. Moottorisahan ääni kuuluu meidän metsään, mutta sen kanssa kuljetaan varovaisesti ja harkiten, eikä linnunlaulupuuta pelätä jättää.

3. Minkälainen metsänhoitoyhdistys on sinun mielestäsi vuonna 2025? Mitä asioita pidät tärkeinä metsänhoitoyhdistyksen toiminnassa?

Metsänhoitoyhdistyksen tulee toimia kaikkien metsänomistajien tarpeiden mukaisesti, mutta aina metsiä kunnioittaen. Toiminnan on pystyttävä uudistumaan, jolloin metsien tuottavuus ja ympäristö-sekä virkistysarvot, yhdistyksen palveluiden taso, ja metsänomistajien luottamus säilytetään.