Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit 2020

Metsänhoitoyhdistys Länsi-UusimaaEhdokas valtuustovaaleissa 2020

29

Jarmo Juuti

maanviljelijä, Helsinki

1. Kerro itsestäsi.

Olen koulutukseltani kasvifysiologi ja geneetikko (FT). Metsäpuiden ravinteiden ottoa ja maaperän ekosysteemejä eli mykoritsoja on tullut tutkittua yliopistolla. Nykyinen päätoimi on maanviljelijänä kotitilalla.

2. Minkälainen metsänomistaja olet? Mitä arvostat metsässäsi? Mitä metsä sinulle antaa?

Isän jäljissä pienestä asti kulkeneena jatketaan samoilla linjoilla metsää, luontoa ja maisemaa vaalien. Metsä on ollut vuosisatoja erilaisten tarveaineiden ja ravinnon lähde, joten on tärkeää pitää ne kunnossa ja kasvussa. Parasta metsässä ovat ne pienet kauniit kohdat monimuotoisuutta, marjapaikkoja, kasvistoa, maisemia (pieniä ja laajempia).

3. Minkälainen metsänhoitoyhdistys on sinun mielestäsi vuonna 2025? Mitä asioita pidät tärkeinä metsänhoitoyhdistyksen toiminnassa?

Metsänhoitoyhdistys on metsänomistajien yhdistys jäsenten metsätalouden kehittämiseksi. Aivan liian paljon julkisuutta hallitsevat erilaiset ulkopuoliset "tietäjät" kertomassa miten meidän pitäisi metsiämme hoitaa. Metsänhoidon perusteet eivät mihinkään katoa, mutta maailma ympärillä ilmastonmuutoksen myötä on muuttunut, metsäteollisuus on muutoksessa ja bioenergia/talous kehittyy. Pitää siis katsoa sitä alkuperäistä syytä, miksi yhdistykset ylipäänsä perustettiin ja edetä sen mukaan toiminnan kehittämisessä. 2025 toivottavasti metsänhoitoyhdistykset ovat niitä, jotka kertovat miten metsiä hoidetaan oikeasti niitä vaalien. Tulee myöskin selkeyttää yhdistyksen toiminta jäsenpalveluiden ja ei-jäsenten markkinaehtoisten palveluiden tarjonnan, välityksen ja markkinoinnin osalta.