Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit 2020

Metsänhoitoyhdistys LakeusEhdokas valtuustovaaleissa 2020

17

Tuomas Yli-Kokko

Lehtori/yrittäjä, Kauhajoki

1. Kerro itsestäsi.

Vaalin ja kehitän yli 400-vuotiasta sukutilaani seuraavaa sukupolvea varten lisäämällä hiljalleen pinta-alaa ja hoitamalla metsää aktiivisesti sekä luontoa kunnioittaen. Aktiivinen metsätalous on tehokkainta hiilen sidontaa. Metsää ei oikeasti omisteta, vaan siitä pidetään hetki huolta ennen seuraavaa sukupolvea!

2. Minkälainen metsänomistaja olet? Mitä arvostat metsässäsi? Mitä metsä sinulle antaa?

Olen aktiivinen ja maltillisesti laajentava 100 metsähehtaarin omistaja. Metsässä arvostan taloudellista vakautta, ulkoilumahdollisuuksia ja mahdollisuutta omistaa pala kotiseutua, jolle voi myös antaa myös jotain takaisin. Metsä on minulle punttisali, pankki ja psykiatri ;)

3. Minkälainen metsänhoitoyhdistys on sinun mielestäsi vuonna 2025? Mitä asioita pidät tärkeinä metsänhoityhdistyksen toiminnassa?

Metsänhoitoyhdistys tarjoaa vuonna 2025 metsänomistajalle kaikki samat palvelut, kuin suuret metsäyrityksetkin sillä erolla, että metsänomistaja istuu kuskin paikalla - ei matkustajan. MHY tarjoaa kaupunkilaismetsänomistajalle "avaimet käteen -palveluja" ja yhtä lailla aktiiviselle lähimetsänomistajalla apua ja neuvoja omatoimiseen metsänhoitoon. Toimenpiteet ja niiden ajoitus palvelevat metsän ja sen omistajan etua - ei suuryritysten.