Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit 2020

Metsänhoitoyhdistys LakeusEhdokas valtuustovaaleissa 2020

38

Tapio Soini

Logistiikkainsinööri, Seinäjoki

1. Kerro itsestäsi.

Innokas metsänomistaja, joka työskentelee päivät toimistossa ja illat kiipeilee ongelmapuiden kimpussa. Koulutukseltani olen logistiikan insinööri ja osaaminen puutuotteiden jatkojalosteissa. Harrastan metsästystä, retkeilyä ja muuta kausiluonteista ulkoliikuntaa kuten maastohiihtoa.

2. Minkälainen metsänomistaja olet? Mitä arvostat metsässäsi? Mitä metsä sinulle antaa?

Tykkään tehdä aktiivisesti paljon erilaisia metsätöitä ja vaikuttaa toimenpiteillä metsän kasvukuntoon. Metsänomistajana toimintaani ohjaan sijoitusmielessä, mutta niin että esimerkiksi monimuotoisuus ja luonnollisuus ei kärsi. Metsä on minulle varallisuutta sekä paikka rentoutua ja nauttia. Näistä kumpikaan ei poissulje toisiaan.

3. Minkälainen metsänhoitoyhdistys on sinun mielestäsi vuonna 2025? Mitä asioita pidät tärkeinä metsänhoityhdistyksen toiminnassa?

Metsänhoitoyhdistys on metsänomistajan kaveri ja turva. Se ajaa kaikenkokoisten metsätilojen omistajien etua. Mielestäni tulevaisuudessa metsänhoitoyhdistyksen on entisestään profiloiduttava seuraavissa asioissa: uusien nuorten metsänomistajien innostaminen ja sukupolvenvaihdokset, metsän hoidon ja -kasvatuksen ajankohtaisten asioiden edistäminen, useamman metsänomistajan tehokkaat yhteishankkeet.