Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit 2020

Metsänhoitoyhdistys LakeusEhdokas valtuustovaaleissa 2020

22

Juhani Koskinen

Maatalousyrittäjä, Kurikka

1. Kerro itsestäsi.

Olen lypsykarjatilallinen ja maatalousalan asennusyrittäjä Jalasjärveltä. Koulutukseltani olen metsuri ja agrologi.

2. Minkälainen metsänomistaja olet? Mitä arvostat metsässäsi? Mitä metsä sinulle antaa?

Omasta pienestä metsäpinta-alastani huolimatta olen hyvin hoidettua metsää ja monimuotoisuutta arvosta metsän omistaja. Metsä on minulle taloudellinen tuki, mutta myös paikka joka luo paikan rauhoittua kiireestä.

3. Minkälainen metsänhoitoyhdistys on sinun mielestäsi vuonna 2025? Mitä asioita pidät tärkeinä metsänhoityhdistyksen toiminnassa?

Metsänhoitoyhdistys on vuonna 2025 kokeneen metsänomistajan, mutta myös uuden metsänomistajan tuki ja turva. Opastaa uusia metsänomistajia vastuulliseen, mutta myös taloudelliseen metsän kasvatukseen. Sen minkä jo vanhat omistajat tiedämme, että metsä sitoo hiiltä, tarjotaan tämä vastuullinen mahdollisuus myös uusille metsän omistajille. Se että hyvin hoidettu metsä tarjoaa taloudellista kannattuvaa, mutta myös visuaalista näkyvyyttä. Itselleni tärkeitä asioita metsänhoitoyhdistyksessä on tunne, että aina löytyy tuttu henkilö, joka tietää päivän tärkeimmät asiat metsiin liittyen. Auttaa hukassa olevien rajojen kanssa ja toteuttaa monipuolisesti monimutkaisissa maanhankinnallisissa, hakkuuteknisissä ja metsänkäyttöilmoituksiin liittyvissä asioissa.