Vuoden Kymppi -palkinto pirkanmaalaiselle Jouko Lehtiselle

Valtakunnallinen

Ehdotuksia palkinnon saajaksi annettiin yli 60. Metsäjohtokunta päätti Vuoden Kymppi- palkinnon lisäksi myöntää kunniamaininnan erityisasiantuntija Timo Hannoselle.

MTK:n metsäjohtokunta myöntää vuosittain Vuoden Kymppi -tunnustuksen joko metsänhoitoyhdistykselle tai yhdistyksen toimihenkilölle ansiokkaasta metsänomistajien etujen ajamisesta sekä Metsänomistajat-organisaation jäsenten ja muiden metsänomistajien palvelusta. Vuoden Kymppi -palkinto luovutetaan perinteisesti MTK:n metsävaltuuskunnan vuosikokouksessa.

Vuoden Kymppi -palkinto myönnettiin tänä vuonna Mhy Pirkanmaan metsäasiantuntija Jouko Lehtiselle. Valinnassa esiin nousivat erityisesti Lehtisen aktiivisuus ja neuvonta metsänomistajien suuntaan. Erilaisten metsänomistajien huomiointi ja metsien tarpeiden huomioinnit nousivat metsänomistajien kommenteissa esille.

Metsänomistajien kommentteihin yhtyy myös Mhy Pirkanmaan johtaja Jussi Parviainen.

”Metsänomistajien kommentit pitävät täydellisesti paikkansa. Jouko on erinomainen valinta palkinnon saajaksi. Hän on toimihenkilöiden ehdotonta eliittiä ja yksi parhaimmista metsäasiantuntijoista, joita olen urallani tuntenut”, Parviainen kiittelee.

Kunniamaininta Päijät-Hämeeseen

Metsävaltuuskunnan kunniamaininta myönnettiin Mhy Päijät-Hämeen Timo Hannoselle. Metsänomistajien ja toimihenkilökollegoiden kommenteissa korostettiin osaamista koulutusta ja kiinteistövälitystä koskevissa kysymyksissä.

Timo Hannonen (vas.) Mhy Päijät-Hämeestä ja Jouko Lehtinen Mhy Pirkanmaalta

”Timo on toiminut jo pitkään todellisena uranuurtajana metsäomaisuuden hallintapalveluiden kehittämisessä ja toteuttamisessa niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Timo on aktiivisesti kouluttanut niin metsänomistajia kuin toimihenkilöitäkin näissä eri osa-alueissa niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin, todella arvostettuna asiantuntijana”, Mhy Päijät-Hämeen johtaja Jari Yli-Talonen kommentoi.

Vuoden Kymppi valittiin tänä vuonna kahdeksatta kertaa.

Ajankohtaista

 1. Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Valtakunnallinen

  Rantasalmen kunnan metsään istutettiin parituhatta koivun tainta viime viikonloppuna Apulannan fanien talkoovoimin. Apulannan ja istuttajien toiveena on monimuotoinen metsä, joka tarjoaa virkistystä puun tuotannon ohella.

  Lue lisää
 2. OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistysten sähköisen palvelukanavan OmaMetsän uuden tulevaisuusosion avulla metsänomistaja voi tarkastella metsänsä tulevaisuutta erilaisten arvovalintojen näkökulmasta.

 3. Virkeshandelsöversikt juni 2023

  Yksityismetsissä mahdollisuus monipuolisiin hyötyihin

  Valtakunnallinen

  Tapion julkaisema raportti metsäbiotalouden arvoketjuista tuo esille metsätalouden merkitystä Suomen taloudelle. Pohjoiset metsänhoitoyhdistykset arvioivat, että yksityismetsät tarjoavat mahdollisuuksia luoda hyvinvointia nykyistä monipuolisemmin. Tämä edellyttää metsänomistajan päätösvallan kunnioittamista, uusien markkinoiden kehittämistä sekä kannustusta hyvään metsän- ja luonnonhoitoon.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset