Vain 6 % metsänomistajista eronnut metsänhoitoyhdistyksistä

22.5.2015

Metsänhoitoyhdistysten jäsenmaksun oli huhtikuun loppuun mennessä maksanut keskimäärin 65 % metsänomistajista. Eroamisestaan oli ilmoittanut 6 % ja vähän alle 30 % ei ollut  vielä päättänyt haluaako jatkaa jäsenenä, kertoo koko maan metsänhoitoyhdistyksille jäsenyysasioista tehty kysely.

Metsänhoitoyhdistykset ovat onnistuneet hyvin jäsenmaksujen budjetoinnissa. Budjetoidusta jäsenmaksukertymästä on saavutettu keskimäärin 93 %. Monessa yhdistyksessä arvio on jopa ylittynyt.

Metsäpinta-alan mukaan tarkasteltuna yhdistysten jäsenyys kattaa tällä hetkellä noin 80 %. Eronneissa tai maksunsa maksamattomissa tiloissa on siis keskimääräistä enemmän pieniä tiloja.

Vain muutamia jäseniä on siirtynyt toisen yhdistyksen jäseneksi, keskimäärin alle 10 per yhdistys.

Jäsenyyden kannalta tärkeimmäksi asioiksi on arvioitu maksuton neuvonta, Mhy:n jäsenhintaiset palvelut sekä sertifiointi.

Niille metsänomistajille, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksuaan eivätkä ilmoittaneet eroavansa, otetaan yhteyttä joko soittamalla, lähettämällä maksumuistutus tai kirje.

MHYP:n tekemään kyselyyn vastasi 68 metsänhoitoyhdistystä 80:stä.

 

Lisätietoja: Metsänhoitoyhdistysten palvelu, toimitusjohtaja Marja Kalpio puh. 040 5911 331 ja metsäneuvoja Annamari Rajoo puh. 040 580 3981 sekä metsänhoitoyhdistykset.