Tulevaisuuden Kuusi -kampanja istuttaa kuusia Suomi100 -juhlavuonna

13.5.2016

Tulevaisuuden Kuusi –kampanja otti varaslähdön Suomi 100 vuotta juhlintaan ja käynnistyi tänään Joensuussa.

Kun Suomi itsenäistyi, kylvettiin Itsenäisyyden kuusi, joka istutettiin Kaivopuistoon Helsinkiin. Kun Suomi täytti 50 vuotta, istutettiin eri puolille maata kymmeniä tuhansia Kotikuusia, Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettua jälkeläisiä. Kun Suomi täyttää sata vuotta, istutetaan jälleen itsenäisyyden juhlakuusia, suomalaisten koulujen johdolla.

Tulevaisuuden kuusi tarjoaa kaikille suomalaisille tilaisuuden kunnioittaa itsenäisyytemme historiaa ja tukea tulevaisuuden kestävää kehitystä istuttamalla yhdessä juhlapuita satavuotiaalle Suomelle. Kampanja korostaa myönteistä yhdessä tekemisen tunnetta, joka kanavoidaan käytännön toimintaan. Sen tavoitteena on vahvistaa suhdettamme luontoon ja metsiimme, osana kulttuuriamme ja kansainvälistyvää Suomea.

Mukaan haastetaan kaikki: kunnat, kirkot ja uskonnolliset yhteisöt, puolustusvoimat, yritykset, yhdistykset, järjestöt ja yksityiset kansalaiset. Myös muut Suomessa asuvat, vähemmistöryhmät ja maahanmuuttajat halutaan mukaan. Ulkomailta kutsutaan mm. suurlähetystöt, Suomi-koulut ja Suomen ystävät. Mukaan kutsutaan myös vanhukset, joita autetaan istutustalkoissa. Myös kansalaisyhteisöillä ja yksittäisillä kansalaisilla on mahdollisuus osallistua ja tulla dokumentoiduksi.

Valtioneuvoston kanslia on valinnut Tulevaisuuden kuusi -kampanjan Suomi 100 -juhlavuoden viralliseen ohjelmaan.  MTK on mukana tukemassa kampanjaa. Metsänomistajat istuttavat joka vuosi miljoonia kuusia. Haastamme myös kaikki muut suomalaiset kuin metsänomistajat mukaan istuttamaan tulevaisuuden kuusia ja torjumaan ilmastonmuutosta.

Metsänhoitoyhdistykset ovat kampanjassa mukana ja välittävät kuusentaimia 4H -yhdistyksille jaettavaksi ja istutettavaksi juhlavuonna.

Lisätietoja: www.tulevaisuudenkuusi.fi

Facebook-sivu: https://www.facebook.com/tuku2017/