TöitäSuomesta -palvelussa maaseudun työt ja tekijät kohtaavat

10.4.2018

MTK avaa 12.4.2018 www.TöitäSuomesta.fi -palvelun. Tämän palvelun toivotaan ratkaisevan maaseudun työmarkkinaongelmia ja luovan edellytyksiä maaseudun elinvoiman yleiselle kehittymiselle.

- Palvelussa esimerkiksi yrittäjät ja yhdistykset voivat löytää hyviä tekijöitä tekemättömille töille. Työttömät voivat työllistyä monipuolisiin tehtäviin ja täyttää aktiivimallin ehdot myös maaseudulla, toteaa MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.

TöitäSuomesta.fi -palvelussa maaseudun erilaiset työmahdollisuudet saatetaan näkyville ja työntekijöiden saataville. Maatilat, metsänomistajat, yrittäjät ja yhteisöt, kuten vaikkapa metsänhoitoyhdistykset, voivat tarjota tehtäväksi erilaisia työtehtäviä tai suoritteita laidasta laitaan. Parin tunnin tehtävistä jopa pysyviin työsuhteisiin.

–  www.TöitäSuomesta.fi -palvelu voi muuttaa työnteon ja -tarjoamisen kulttuuria. Töitä tullaan tarjoamaan entistä helpommin ja samalla polku työllistymiseen tai vaikkapa työtehtävien vaihtamiseen helpottuu. Pisimmälle mennessään palvelu edistää maalle muuttoa ja maaseudulta työskentelyä, MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola kertoo.

TöitäSuomesta.fi madaltaa kynnystä omaan yrittäjyyteen. Jos omaa ajokortin ja hallitsee perustaidot eläinten hoidosta ja erilaisista traktoritöistä sekä metsänhoitotöistä, on ammattitaitoa kylliksi monipuoliseen maaseutuyrittäjyyteen. Metsänhoitoyhdistyksestä löytyy aina peruskuormaa taimikonhoitotyömaina, joita voi toteuttaa niinä päivinä, kun netin kautta ei löydy muita työtehtäviä.

- Uskoisin, että jokaisessa maalaispitäjässä olisi tämänkaltaiselle yrittäjyydelle kysyntää, kun paikallislehden kanssa tekee asiasta juttua ja mainostaa palvelua sosiaalisen mediassa, kannustaa MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola.

CoReorient Oy:n kehittämä karttapohjainen palvelu toimii kännykällä, tabletilla tai tietokoneella, eikä vaadi erillisen mobiilisovelluksen asentamista. Palvelu on kehitetty erityisesti maaseudun yrittäjien ja töiden ehdoilla, ja se tarjoaa myös viranomaisille keinoja työnhaun tukemiseksi. Töitä voidaan tehdä sekä yrittäjänä että palkansaajana. Kirjanpito tai palkkatiedot ja niihin liittyvät verot ja velvoitteet hoituvat suoraan TöitäSuomesta-palveluun yhdistetyn laskutus- ja palkkauspalvelun avulla.

Tutustu palveluun: www.töitäsuomesta.fi