Taitavimmat metsänomistajat löytyivät Kanta-Hämeestä

16.9.2019

Metsänomistajien metsätaidon suomenmestaruudet ratkottiin lauantaina Ähtärissä. Kilpailussa oli neljä sarjaa, yleisen sarjan lisäksi naiset, nuoret ja joukkueet.

Metsänomistajien SM-metsätaitokisat käytiin täydellisessä syyssäässä Ähtärin Tuomarniemellä lauantaina 14.9.

Rata oli varsin haastava, kuten SM-tason kilpailun tuleekin olla. Kohtuullisen pitkä kilpailureitti asetti haasteita erityisesti ajankäytölle. Moni kilpailija saapuikin maaliin otsa hiessä. Haastavuudesta huolimatta kisarata sai paljon kiitosta kuin myös muut kisajärjestelyt.

Yleisen sarjan mestaruuden vei Kanta-Hämeen Veikko Jaakonsaari 153 pisteellä. Kolmen pisteen päähän jäi metsänhoitoyhdistys Savotan Pentti Oinas ja kolmanneksi tuli Matti Matilainen Mänty-Saimaasta.

Naisten sarjan voiton vei Kaarina Turunen Pohjois-Karjalasta. Hän keräsi 134 pistettä. Vain pisteen päähän jäi Tampereen seudun metsänomistajien Liisa Mehtälä. Samalla pistemäärällä kolmanneksi jäi Kanta-Hämeen Sanna Jaakonsaari.

Nuorten kisan voitti ylivoimaisesti Mänty-Saimaan Jatta Nikkanen 136 pisteellä. Nikkasen haastattelun ja ajatuksia kisoihin valmistautumisesta voit lukea täältä.

Joukkuekisassa paras oli Kanta-Häme, joka voitti Mänty-Saimaan kahdella pisteellä.

Metsätaitokilpailujen tarkoituksena on metsänomistajien metsänhoitoonsa liittyvien tietojen ja taitojen kehittäminen sekä omatoimisuuden lisääminen. Tänä vuonna kisa veti Etelä-Pohjanmaalle noin 260 innokasta metsänomistajaa ympäri Suomen. Kilpailun järjestäjänä toimi Mhy Suomenselkä ja ratavalmistelusta vastasi Ähtärin kulopojat ry.

Kaikki tulokset löydät osoitteesta:https://www.mhy.fi/kampanja/metsanomistajien-sm-metsataitoilut-2019