Taimikonhoito näkyy tulevaisuuden tuotossa - kampanjan arvonta suoritettu

26.6.2020

Taimikonhoidolla varmistetaan valitun puulajin selviytyminen luontaisesti syntyvän vesakon ja muiden puulajien kanssa käydystä kilpailusta. Hoidolla varmistetaan myös se, että puuston kehittyminen keskittyy taloudellisesti arvokkaimpiin puulajeihin ja kasvukyvyltään parhaisiin runkoihin, luonnon monimuotoisuus kuitenkin turvaten.

Taimikonhoidon odottelu kasvattaa raivaustyön kustannuksia tarpeettomasti, Luonnonvarakeskuksen tutkijat toteavat. Samaan aikaan taimikonhoitorästit kuitenkin jatkavat kasvuaan. Muun muassa Suomen Metsäkeskus on saanut taimikonhoidon vaikutuksia mallintamalla tuloksen, jonka mukaan ajallaan tehty taimikonhoito lisää puukauppatuloja jo ensiharvennuksesta alkaen jopa 40 %:a.

Metsänhoitoyhdistykset kampanjoivat keväällä taimikonhoidosta

Taimikonhoitorästit ja niistä seuraavat taloudelliset tappiot sekä metsänomistajille että koko kansantaloudelle ovat jo pitkään huolettaneet metsäsektoria. Metsänhoitoyhdistykset kampanjoivat keväällä 2020 taimikonhoidosta. Taimikonhoidon tilanneiden kesken arvottiin 2 hengen kylpylälahjakortteja.

Arpaonni suosi seuraavia metsänomistajia

Eskelinen-Hiltunen Päivi,  Nurmes

Henttala Eero, Porvoo

Husu Ossi, Klaukkala

Konttinen Perttu, Suonenjoki

Kuusisto Esa perikunta

Merja Kotiranta, Loimaa

Paloniemi Heikki, Oulunsalo

Pesonen Vilppu, Sodankylä

Vähäsalo Pekka, Espoo

Voittajiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

Annamari Rajoo