Suomen Metsäsäätiön huomionosoitus Mhy Kymenlaakson Helena Koivistolle

Valtakunnallinen

Suomen Metsäsäätiö palkittu

Suomen Metsäsäätiö jakoi torstaina 26.10. valtakunnallisilla Metsäpäivillä Helsingissä huomionosoituksia viidelle metsäammattilaiselle, jotka ovat työssään edistäneet erityisen aktiivisesti Metsäsäätiön tavoitetta kukoistavasta metsäelinkeinosta Metsänhoitoyhdistyksistä huomion sai Mhy Kymenlaakson metsäasiantuntija Helena Koivisto. Muut huomionsaajat olivat Filip Raiskinmäki (Metsä Group Vaasa), Seppo Rantanen (Stora Enso Lappeenranta), Harri Tegelberg (Kuhmo Oy) sekä Jouni Tuohimäki (UPM Metsä Viitasaari). 

Huomionosoitukset jaetaan metsäammattilaisille, jotka ovat omaksuneet työssään täyden kympin arvoisesti metsäalan yhteisen edistämisen tärkeyden. Uutta tietoa ja tiedon jalkauttamista tarvitaan, jotta metsäala voi kukoistaa myös jatkossa. Työssään lähettiläät osaavat luontevasti tuoda esiin Metsäsäätiön työn tärkeyden metsänomistajille.

”Helena on erityisesti sisäistänyt varojen keräämisen perimmäisen ajatuksen menekinedistämisestä. Hän osaa erinomaisesti perustella metsänomistajalle, miksi puukaupan molempien osapuolten on viisasta maksu maksaa. Helena saa metsäasiantuntijoistamme toistuvasti erinomaista palautetta esimerkillisestä metsänomistajan etua ajavasta työstään. Myös verovähennyksen Helena osaa perustella siten, ettei metsäomistajalle jää muita järkeviä vaihtoehtoja kuin maksaa maksu,” kertoo Mhy Kymenlaakson toiminnanjohtaja Panu Pettinen

”Kiitos Metsäsäätiölle kaikkien huomionosoitusten saajien puolesta. Tällainen muistaminen lämmittää mieltä. Kokemukseni mukaan metsänomistaja suhtautuu Metsäsäätiöön positiivisesti, jos puukauppojen yhteydessä esittelee säätiön periaatteet ja kertoo mihin menekinedistämismaksuja käytetään. Hienoa, että säätiö tukee metsäelinkeinon kehitystä ja erityisesti lasten ja nuorten metsäkasvatusta. Olenkin vinkannut paikallisille kouluille Metsäsäätiön apurahoista”, kiitteli Helena Koivisto.

Huomiot Metsäsäätiön lähettiläille jakoi säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Marko Mäki-Hakola. ”On ilo olla mukana jakamassa huomionosoituksia Metsäsäätiön lähettiläille. Metsäelinkeinolla on oikeus kukoistaa ja sitä oikeutta on tuotava jatkuvasti esille meidän kaikkien toimesta, jotka työskentelemme metsien kestävän käytön parissa. Lämpimät onnittelut palkituille koko Metsäsäätiön puolesta.”
Kuva Vilma Issakainen

Suomen Metsäsäätiön on metsäalan yhteinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Metsäsäätiön taustalla ovat metsänomistajat, puuta jalostava teollisuus sekä metsäalan työntekijät ja yrittäjät. Vuosittain apurahoja jaetaan lasten ja nuorten, tieteen ja tutkimuksen sekä vaikuttajaviestinnän hankkeisiin noin 1,5 miljoonalla eurolla. Metsäsäätiön uusi avaus ovat vastuullisuushankkeet, joita lähdetään pilotoimaan ensi vuonna.

Ajankohtaista

  1. Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

    Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

    Valtakunnallinen

    Ehdotus vanhojen metsien kansallisiksi kriteereiksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Kriteereitä on valmisteltu, koska EU:n biodiversiteettistrategian mukaan EU:ssa jäljellä olevat luonnontilaiset metsät ja vanhat metsät on suojeltava tiukasti. Suojelun toteuttamiseksi on määriteltävä, mitkä metsät ovat luonnontilaisia metsiä ja mitkä vanhoja metsiä.

    Lue lisää
  2. EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

    EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

    Valtakunnallinen

    EU:n ennallistamisasetus tulee pian voimaan, sillä se on hyväksytty sekä Euroopan parlamentissa että jäsenmaita edustavassa neuvostossa. Voimaantulon myötä asetuksen toimeenpano on Suomessakin aloitettava. MTK on tehnyt asiassa aktiivista edunvalvontaa jo usean vuoden ajan. Vaikuttamistyö jatkuu myös toimeenpanovaiheessa.

  3. Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

    Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

    Valtakunnallinen

    OmaMetsä palvelut uudistuvat hurjaa vauhtia. Metsänhoitoyhdistyksien jäsenpalvelusta on rakentunut kilpailuvaltti, joka tuottaa metsänomistajajäsenilleen lisäarvoa. Uudistus varmistaa metsänomistajalähtöistä päätöksentekoa tukevaa tietoa. Tiedolla voidaan tukea metsänomistajien liiketaloudellisia puunmyyntien ja hoitotoimien suunnitteluja sekä vahvistetaan metsänomistajan omaa metsäsuhdetta. OmaMetsä palvelun uusissa ominaisuuksissa on otettu huomioon molempia. Palvelut kehittyvät ja uusia ominaisuuksia otetaan jatkuvasti käyttöön.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset