Suomen Metsäsäätiön huomionosoitus Mhy Kymenlaakson Helena Koivistolle

Valtakunnallinen

Suomen Metsäsäätiö palkittu

Suomen Metsäsäätiö jakoi torstaina 26.10. valtakunnallisilla Metsäpäivillä Helsingissä huomionosoituksia viidelle metsäammattilaiselle, jotka ovat työssään edistäneet erityisen aktiivisesti Metsäsäätiön tavoitetta kukoistavasta metsäelinkeinosta Metsänhoitoyhdistyksistä huomion sai Mhy Kymenlaakson metsäasiantuntija Helena Koivisto. Muut huomionsaajat olivat Filip Raiskinmäki (Metsä Group Vaasa), Seppo Rantanen (Stora Enso Lappeenranta), Harri Tegelberg (Kuhmo Oy) sekä Jouni Tuohimäki (UPM Metsä Viitasaari). 

Huomionosoitukset jaetaan metsäammattilaisille, jotka ovat omaksuneet työssään täyden kympin arvoisesti metsäalan yhteisen edistämisen tärkeyden. Uutta tietoa ja tiedon jalkauttamista tarvitaan, jotta metsäala voi kukoistaa myös jatkossa. Työssään lähettiläät osaavat luontevasti tuoda esiin Metsäsäätiön työn tärkeyden metsänomistajille.

”Helena on erityisesti sisäistänyt varojen keräämisen perimmäisen ajatuksen menekinedistämisestä. Hän osaa erinomaisesti perustella metsänomistajalle, miksi puukaupan molempien osapuolten on viisasta maksu maksaa. Helena saa metsäasiantuntijoistamme toistuvasti erinomaista palautetta esimerkillisestä metsänomistajan etua ajavasta työstään. Myös verovähennyksen Helena osaa perustella siten, ettei metsäomistajalle jää muita järkeviä vaihtoehtoja kuin maksaa maksu,” kertoo Mhy Kymenlaakson toiminnanjohtaja Panu Pettinen

”Kiitos Metsäsäätiölle kaikkien huomionosoitusten saajien puolesta. Tällainen muistaminen lämmittää mieltä. Kokemukseni mukaan metsänomistaja suhtautuu Metsäsäätiöön positiivisesti, jos puukauppojen yhteydessä esittelee säätiön periaatteet ja kertoo mihin menekinedistämismaksuja käytetään. Hienoa, että säätiö tukee metsäelinkeinon kehitystä ja erityisesti lasten ja nuorten metsäkasvatusta. Olenkin vinkannut paikallisille kouluille Metsäsäätiön apurahoista”, kiitteli Helena Koivisto.

Huomiot Metsäsäätiön lähettiläille jakoi säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Marko Mäki-Hakola. ”On ilo olla mukana jakamassa huomionosoituksia Metsäsäätiön lähettiläille. Metsäelinkeinolla on oikeus kukoistaa ja sitä oikeutta on tuotava jatkuvasti esille meidän kaikkien toimesta, jotka työskentelemme metsien kestävän käytön parissa. Lämpimät onnittelut palkituille koko Metsäsäätiön puolesta.”
Kuva Vilma Issakainen

Suomen Metsäsäätiön on metsäalan yhteinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Metsäsäätiön taustalla ovat metsänomistajat, puuta jalostava teollisuus sekä metsäalan työntekijät ja yrittäjät. Vuosittain apurahoja jaetaan lasten ja nuorten, tieteen ja tutkimuksen sekä vaikuttajaviestinnän hankkeisiin noin 1,5 miljoonalla eurolla. Metsäsäätiön uusi avaus ovat vastuullisuushankkeet, joita lähdetään pilotoimaan ensi vuonna.

Ajankohtaista

 1. OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistysten sähköisen palvelukanavan OmaMetsän uuden tulevaisuusosion avulla metsänomistaja voi tarkastella metsänsä tulevaisuutta erilaisten arvovalintojen näkökulmasta.

  Lue lisää
 2. Virkeshandelsöversikt juni 2023

  Yksityismetsissä mahdollisuus monipuolisiin hyötyihin

  Valtakunnallinen

  Tapion julkaisema raportti metsäbiotalouden arvoketjuista tuo esille metsätalouden merkitystä Suomen taloudelle. Pohjoiset metsänhoitoyhdistykset arvioivat, että yksityismetsät tarjoavat mahdollisuuksia luoda hyvinvointia nykyistä monipuolisemmin. Tämä edellyttää metsänomistajan päätösvallan kunnioittamista, uusien markkinoiden kehittämistä sekä kannustusta hyvään metsän- ja luonnonhoitoon.

 3. Ensimmäinen "Viestintää tukeva työnantaja" -palkinto Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalle

  Ensimmäinen "Viestintää tukeva työnantaja" -palkinto Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalle

  Valtakunnallinen

  Metsämiesten Säätiö lanseerasi maaliskuussa uuden Viestintää tukeva työnantaja -palkinnon metsäalalle. Palkinnon avulla Säätiö haluaa nostaa esille metsäalan työnantajia ja heidän käytäntöjään, jotka rohkaisevat ja tukevat työntekijöitä henkilökohtaiseen viestintään eli metsäalan positiiviseen esiintuontiin esim. kouluissa, sosiaalisessa mediassa, lehdissä ja radiossa. Esityksiä palkinnon saajaksi Säätiö ottaa vastaan kotisivullaan olevalla lomakkeella anonyyminä tai ehdottajan nimen kanssa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset