Puukaupan hintatiedot yhä paremmin Mhy-jäsenten hyödynnettävissä

Valtakunnallinen

MTK ja metsänhoitoyhdistykset tarjoavat jäsenilleen jatkossa entistä parempaa puukaupan hintatietojen seurantaa. Mhy puukauppatilastot -palvelun beta-versio on testattavissa mtk.fi -sivustolla.

Metsänomistajat seuraavat tiiviisti puukaupan hintatietoja. MTK ja Mhy:t tarjoavat jäsenilleen tietoa, joiden avulla he voivat itse helpommin tehdä esimerkiksi puun myyntiä tai metsänhoitoa koskevia päätöksiä.

MTK alkoi kehittää hintatietoja tehokkaammin keräävää automaatiota yhteistyössä QuickBi:n ja metsänhoitoyhdistysten tietojärjestelmätoimittajan Bitcompin kanssa. Mhy puukauppatilasto -palvelun ensimmäiset versiot lupaavat hintatiedoista kiinnostuneille metsänomistajille hyvää.

”Puumarkkinat ja niiden kehitys ovat aina olleet jäseniemme suurimpia mielenkiinnon kohteita. Kannustamme jäseniämme aina puukaupan kilpailuttamiseen ja monelle ajantasaisten hintatietojen hyödyntäminen on tässäkin avainasemassa. Uuden palvelun ja sen tarjoaman automaation ansioista tämä on jatkossa entistä tehokkaampaa ja monipuolisempaa”, MTK:n tutkimuspäällikkö Kalle Karttunen kommentoi.

Mhy puukauppatilastot -palvelu kerää puukauppatiedot metsänhoitoyhdistysten tekemistä valtakirjakaupoista.

Tutustu palveluun tarkemmin MTK:n verkkosivuilla. kirjautumalla Oiva-jäsentunnuksillasi. Oiva-jäsentunnusten käytöstä löydät ohjeet täältä >>

Ajankohtaista

 1. Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Apulanta-metsä syntyi Rantasalmelle

  Valtakunnallinen

  Rantasalmen kunnan metsään istutettiin parituhatta koivun tainta viime viikonloppuna Apulannan fanien talkoovoimin. Apulannan ja istuttajien toiveena on monimuotoinen metsä, joka tarjoaa virkistystä puun tuotannon ohella.

  Lue lisää
 2. OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  OmaMetsään uusi arvopohjaista metsänhoitoa tukeva tulevaisuusosio

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistysten sähköisen palvelukanavan OmaMetsän uuden tulevaisuusosion avulla metsänomistaja voi tarkastella metsänsä tulevaisuutta erilaisten arvovalintojen näkökulmasta.

 3. Virkeshandelsöversikt juni 2023

  Yksityismetsissä mahdollisuus monipuolisiin hyötyihin

  Valtakunnallinen

  Tapion julkaisema raportti metsäbiotalouden arvoketjuista tuo esille metsätalouden merkitystä Suomen taloudelle. Pohjoiset metsänhoitoyhdistykset arvioivat, että yksityismetsät tarjoavat mahdollisuuksia luoda hyvinvointia nykyistä monipuolisemmin. Tämä edellyttää metsänomistajan päätösvallan kunnioittamista, uusien markkinoiden kehittämistä sekä kannustusta hyvään metsän- ja luonnonhoitoon.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset