PEFC-tarkastuksesta Mänty-Saimaalla hyvää palautetta

01.6.2017

PEFC-metsäsertifioinnin auditoinnit on aloitettu Itä-Suomessa. Mhy Mänty-Saimaan alueella auditointi suoritettiin 31.5. ja se sujui hienosti. 

- Ristiinassa käytiin maastossa uudistuskohteilla ja hakkuutyömailla. Maastossa arvioitiin säästöpuiden määrää, säästöpuuryhmien huomioimista käsittelyssä, vesiensuojeluasioita ja suojavyöhykkeitä, metsälakikohteen rajausta ja korjuujälkeä, kertoo Mhy Mänty-Saimaan toiminnanjohtaja Suvi Kokkola.

Kaiken kaikkiaan auditointi meni Kokkolan mukaan hyvin. - Monta viime vuonna poikkeamaan johtanutta asiaa oli meillä kunnossa, Kokkola iloitsee.

- Saimme kiitosta mm. työmaasuunnittelusta lakikohteen läheisyydessä ja vesistöjen rannoilla sekä maanmuokkauksen ja istutuksen työnjäljestä, Kokkola kertoo. Olemme kouluttaneet porukkaamme säännöllisesti niin sertifiointiin liittyvissä kuin työsuojeluasioissakin. Kulotusasiat ovat olleet Mhy Mänty-Saimaassa tapetilla ja yhteistyötä muiden tahojen kanssa tehdään. Viimeisimpänä osoituksena siitä on Riistakeskuksen kanssa tehtävä kanalintujen pesien etsintäprojekti. 

Kehitettävääkin löytyi. - Jos jossakin pitää skarpata, niin muistakaa pitää aina edes palanen imeytysmattoa mukana metsäkoneen hytissä. EA-laukku ja sammutin myös. Niitä ei ole kiva lähteä hakemaan autosta tosipaikan tullen. Lisäksi säästöpuuryhmien kanssa täytyy muistaa, ettei kajota niihin millään lailla sen jälkeen, kun ne on siihen jätetty, ohjeistaa Kokkola metsureita ja toimihenkilöitä. Työohjeita ja sertifiointiasioita täytyy kerrata säännöllisesti.

Auditoinnin suoritti DNV (Det Norske Veritas) ja auditoijana toimi Chirstian Hornborg.