Päijänteen Metsänhoitoyhdistys MTK:n jäseneksi

13.4.2016

MTK:n valtuuskunta hyväksyi Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen MTK:n jäseneksi. Kaikki Suomen 78 metsänhoitoyhdistystä ovat nyt MTK:n jäseniä.

- Järjestöuudistus on nyt saatu kokonaisuudessaan päätökseen ja olemme tyytyväisiä, että myös Päijänteen Metsänhoitoyhdistys näkee MTK:n jäsenyyden parhaiten jäsentensä etua palvelevana, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja toivottaa Päijänteen tervetulleeksi mukaan.

Metsänhoitoyhdistyslain muutos mahdollisti metsänhoitoyhdistysten liittymisen keskusliitto MTK:n jäseniksi vuoden 2015 alusta. Aiempi tiivis yhteistyö päästiin siten virallistamaan. Nykyisellä järjestömallilla pystytään paremmin huolehtimaan metsänomistajien edunvalvonnasta.

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys haki vuoden 2014 lopulla jäsenyyttä, mutta se jäi MTK:ssa pöydälle, koska yhdistyksen säännöt eivät täyttäneet kaikilta osin keskusjärjestön vaatimuksia.

- Jatkoneuvottelujen pohjalta valtuustomme päätti tehdä yhdistyksemme sääntöihin pieniä muutoksia ja toimittaa ne uudelleen MTK:n käsiteltäväksi, kertoo Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Markku Hatakka.

- MTK:n tarjoamasta selkänojasta uskon olevan hyötyä esimerkiksi laajoissa maankäytöllisissä kysymyksissä, sanoo Hatakka. Hän pitää tärkeänä, että päätäntävalta yhdistyksen toiminnasta säilyy edelleen yhdistyksen valtuustolla.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Juha Marttila, MTK, puh. 050 341 3167