Nuoren metsän hoidon tukea voi hakea jälleen 20.4.

10.4.2017

Kemera-lain muutos on hyväksytty 7.4. Olennainen muutos on, että taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon töiden toteutusaika lyhenee 12 kuukauteen. Hakemuksia kannattaakin lähettää vain niistä kohteista, jotka aiotaan toteuttaa vuoden sisällä.

Mitään paniikkia hakemusten lähettämiseen ei ole, koska myöntämisvaltuutta on nyt runsaasti. Lakimuutos tulee voimaan torstaina 20.4. Maa- ja metsätalousministeriön tavoitteena on, että tuona samana päivänä saadaan heti myös tukihaku Suomen metsäkeskuksessa auki.

Kemera-tukeen on tälle vuodelle varattu 56,23 miljoonaa euroa. Lisäksi viime vuodelta jäi käyttämättä 11 milj. euroa, joka eduskunnan lupauksen mukaisesti olisi lisäbudjetin kautta tulossa tänä vuonna käytettäväksi.

Uusien hankkeiden hyväksymiseen on myöntövaltuutta hulppeat 81,6 milj. euroa. Tästä 54,6 milj. euroa on varattu uusille taimikon varhaishoito- ja nuorenmetsänhoitohankkeille. Summa kattaa noin 210 000 hehtaarin työt. Lisäksi valmiiksi hyväksyttyjä ennakkosuunnitelmia odottaa toteutusta lähes 28 milj. euron edestä.