Muista metsätalouden veroilmoitus ja arvonlisäveroilmoitus

08.1.2018

Kaikkien metsätalouden harjoittajien, joilla on ollut verovuoden aikana metsätalouteen liittyviä tuloja, vähennettäviä menoja tai muita verotukseen vaikuttavia tietoja, on palautettava metsätalouden veroilmoitus. Tyhjää metsätalouden veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa.

Metsätalouden veroilmoituksen palautusaika määräytyy sen mukaan, oletko arvonlisäverovelvollinen. Palautusaika on 28.2. jos olet arvonlisäverovelvollinen. Jos et ole, palautat metsäveroilmoituksen henkilökohtaisen veroilmoituksen kanssa samaan aikaan toukokuussa.

Arvonlisäveroilmoitus tehdään sähköisesti OmaVero -palvelussa

Arvonlisäveroilmoitusta ei enää lähetetä postitse. Sähköisen ilmoituksen arvonlisäverosta voit tehdä esimerkiksi OmaVero-palvelussa viimeistään 28.2.2018. Vuodelta 2017 arvonlisäveroilmoitus tehdään vain sähköisenä. Sen voi jättää myös paperisena, jos sähköinen ilmoittaminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista.

Maatalouden ja metsätalouden veroilmoitukset voit antaa verkossa lomake.fi-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai Katso-tunnisteella.

Tarkemmat ohjeet veroilmoituksen ja arvonlisäveroilmoituksen antamisesta löydät osoitteesta vero.fi/metsa

Jos et halua perehtyä verotuksen kiemuroihin, voit varata ajan Metsänhoitoyhdistyksen veropalvelusta. Yhteystiedot löydät osoitteesta https://www.mhy.fi/yhteystiedot

Yrittäjävähennys tehdään automaattisesti

Metsätaloudessa otetaan käyttöön 5 %:n yrittäjävähennys. Verottaja tekee tämän automaattisesti, joten verovelvolliselle vähennys ei aiheuta toimenpiteitä. Sinun ei siis tarvitse laskea ja ilmoittaa yrittäjävähennystä metsätalouden veroilmoituksessa. Metsätalouden yrittäjävähennyksen määrän näet verotuspäätöksestäsi.

Metsälahjavähennystä voi hyödyntää lahjana tai lahjaluonteisella kaupalla hankittujen tilojen lahjaverotuksessa

Metsälahjavähennys otetaan käyttöön vuoden 2017 verotuksessa. Metsälahjavähennys tarkoittaa käytännössä sitä, että lahjana saatujen tai lahjanluonteisina kauppoina tehtyjen omistuksenvaihdosten lahjaveroista saa osan takaisin metsätilan pääomatuloverotuksen kautta. Vähennyksen saaminen siis edellyttää metsänomistajalta puun myyntiä omistajanvaihdosta seuraavan 15 vuoden aikana, jolloin oikeus metsälahjavähennykseen on voimassa.

Veroinfoa verkkoseminaarissa

Verohallinto järjestää verkossa veroinfon maatalousyrittäjille ja metsänomistajille 8.1.2018 kello 13 alkaen. Seminaaria voit seurata osoitteessa http://www.mediaserver.fi/live/vero