Mhy Pirkanmaan Jukola-joukkue lähtee parantamaan sijoitusta

04.5.2018

Metsänhoitoyhdistys Pirkanmaa toimihenkilöiden joukkue suuntaa kesäkuussa Hollolaan Jukolan viestiin.

 Mhy Pirkanmaan joukkueen puuhamiehenä toimiva Jukka Pohjonen kertoo, että suunnilleen samalla joukkuekokoonpanolla ollaan nyt lähdössä Jukolan yöhön neljättä kertaa.

Noin puolella joukkueesta on taustalla pitempiaikaista suunnistusharrastusta.  - Mutta kaikkihan me töissä joka päivä suunnistamme, kun karttojen kanssa metsissä liikutaan. Jonkun verran on myös yhteislenkkejä ja -harjoituksia, kertoo Pohjonen harjoitusmetodeista. Porukka myös pelaa aktiivisesti sählyä.

Joukkueen tavoitteena on parantaa viimevuotista sijoitusta, jonka Pohjonen muistelee olleen jossain puolivälissä, noin 750:n paikkeilla. - Joka vuosi on sijoitus noussut noin pari sataa sijaa, joten harjoittelu selkeästi tuottaa tulosta. Omaa hyvää suoritusta lähdetään tietenkin jokainen vaan tekemään.

Tampereen seudulla ei suppamaastoa ole tarjolla harjoitusmaastoksi, joten joukkue tulee alkukesästä vielä leireilemään Lahden seudulla harjoitusmaastoissa. - Kaikissa maastotyypeissä on omat haasteensa ja se vaatii vähän totuttelua, Pohjonen kertoo.

Metsänhoitoyhdistykset ovat mukana isännöimässä Jukolan viestin kakkososuutta. Lisätietoja: www.jukola.com 

 

Mhy Pirkanmaan joukkueen kokoonpano:

  1. Jouko Lehtinen
  2. Raimo Kauppila
  3. Jukka Pohjonen
  4. Ilkka Köntti
  5. Erkko Koivurinne
  6. Juuso Heikkilä (nykyisin työskentelee Mhy Päijät-Häme)
  7. Lauri Jylänki