Mhy Kainuun toiminnanjohtaja Heikki Meriläinen on Suomen paras pomo

17.3.2018

Ilmianna paras pomo -kilpailussa kuka tahansa on voinut ilmiantaa tuntemansa erinomaisen esimiehen ja perustella, miksi juuri hänet pitäisi palkita parhaana pomona. Ehdotuksia tuli kaikkiaan sata ja Heikki Meriläinen mhy Kainuusta palkittiin näistä parhaana Work goes happy -tapahtumassa 15.3. Meriläistä ehdotti hänen alaisensa, toimistopäällikkö Leena Hartikainen. Valinnan suoritti työeläkeyhtiö Ilmarinen.

Meriläinen on käynyt tutustumassa Työhyvinvointimessujen tarjontaan ja on ehkä aavistuksen huvittunut.
- Oli siellä kaikenlaista konsulttia ja tasapainolautaa. Kyllä näitä kampanjoita ja työhyvinvointia riittää. Mutta ehkä se hyvä johtajuus kumpuaa kuitenkin jostain ihan muualta, vaikka kuinka kotimaisesta puusta tehtyjä olisivatkin ne tasapainolaudat, Meriläinen naureskelee.

Pitkän uran metsänhoitoyhdistyksen palveluksessa tehnyt Heikki kertoo, että mitään johtamiskoulutuksia hän en ole käynyt. - Ihan vaan tämmöisellä maatiaisjärjellä ja elämänkokemuksella on menty. Onhan minulla kokemusta 34 vuoden ajalta kaikista mahdollisista töistä yhdistyksessä, joten on helppo tietää, mitä se alaisten työ on, Meriläinen kertoo.

- Tämä on tämmöistä arjessa johtamista tämä minun filosofiani: Ollaan ihmisiä ihmiselle, kuunnellaan surut ja murheet ja kannustetaan eteenpäin. Jos joskus on itsellä paha päivä, sen ei anneta näkyä töissä.  Mieluummin minä tämmöistä lupsakkaa hymyhuulijohtamista harjoitan, kuin semmoista, mitä se johtamiskulttuuri oli joskus 1980 -luvulla, sanoo Meriläinen.

- Meillä on viisi toimistoa ja 13 toimihenkilöä. Kaikkia en ehdi nähdä viikoittainkaan, kun on vielä aika pitkät välimatkatkin Kainuussa. Mutta jokainen pitää kuitenkin huomioida. Ja selkeät pelisäännöt pitää olla. Ei mitään kyyläämistä, mutta kaikkien pitää tietää, mitä tehdään, miksi ja miten.

Meriläiselle tärkeää on ollut aikaansaada työntekijöille yrittäjämäinen asenne työntekoon. Heitä myös kannustetaan bonusjärjestelmällä, joka onkin osoittanut toimivuutensa.

Tulevaisuudesta Meriläinen on kuitenkin hieman huolissaan. - Aika moni toimihenkilö alkaa olla työuransa loppupäässä ja tuoreita kasvoja pitäisi saada mukaan. Vanhempien toimihenkilöiden markkinointiosaaminenkin pitäisi päivittää, mutta mikäs teet, kun näitä ”jullikoita” ei oikein mihinkään koulutuksiin saa raahattua, naureskelee Meriläinen.

Meriläinen oli jo jäämässä varhaiseläkkeelle kolmisen vuotta sitten, mutta lojaalius voitti, kun tarjoutui tilaisuus vielä siirtyä toiminnanjohtajaksi. - Ei sitä kehdannut yhdistystä pulaan jättää, kun puheenjohtaja soitti ja kysyi, että ottaisitko homman hoitaaksesi. Ja hyvin on mennyt: Taloudellinen tulos on parantunut joka vuosi ja työntekijätkin ovat ilmeisen tyytyväisiä.

Työntekijöillekin Meriläinen kuitenkin muistaa aina ajoittain muistuttaa, miksi ja kenelle näitä töitä tehdään. - Me olemme metsänomistajille hommissa.

Anne Rauhamäki