Metsävisassa menestyneet harjoittelemassa metsänhoitoyhdistyksissä

01.6.2015

Yläkoululaisten vuoden 2015 Metsävisa-tietokilpailussa pärjänneet pääsevät tutustumaan työskentelyyn metsänhoitoyhdistyksissä.

Metsänomistajajärjestö on arponut Metsävisassa menestyneiden kesken 13 kesätyöpaikkaa eri puolilla Suomea. Nuoret saavat kokemusta työskentelystä metsänomistajien ja metsätalouden monipuolisten töiden parissa. Palkallinen työ järjestetään 1.-12.6.2015.

Työpaikan tarjoavat metsänhoitoyhdistykset Lounais-Häme, Kaakko, Kiuruvesi, Etelä-Savo, Pohjois-Pirkka, Etelä-Pohjanmaa, Lounametsä, Pohjois-Karjala, Haapavesi-Kärsämäki, Kainuu ja Kittilä sekä pääkaupunkiseudulla MTK:n Metsälinja ja Suomen metsäyhdistys. Työpaikat pyrittiin järjestämään mahdollisimman läheltä nuoren kotipaikkaa.

MTK:n Metsälinjalle harjoitteluun tuleva Jaana Heiskanen Simonkylän koulusta Vantaalta odottaa kokemusta innolla. – Todella mielenkiintoista, kun tämä on eka kerta kun olen kesätöissä. Harjoittelupaikkana MTK tuntuu myös mielenkiintoiselta, kun se on iso järjestö, tuumii Heiskanen. Hän on kiinnostunut luonnontieteistä ja jatkaakin koulua syksyllä Helsingin luonnontiedelukiossa. – Metsäalaa en ole erityisesti ajatellut, mutta kyllä sekin kiinnostaa.

Metsävisaan osallistui yli puolet Suomen yläkouluista

Metsävisa järjestettiin maaliskuussa. Koulujen parhaat pääsivät maakuntatason karsintaan, joiden voittajat mittasivat taitojaan Tuusulassa 27.5. pidetyssä loppukilpailussa. Koko Metsävisan voiton vei Kaisja Semenoja Sevettijärveltä.

Metsävisa testaa tietoja ajankohtaisista aiheista. Metsävisan tehtävät käsittelevät metsäbiologiaa, metsätaloutta, metsäteollisuutta ja ympäristöasioista.

Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat mukana tänä vuonna toista kertaa järjestäen Metsävisan kesätyöpaikat.

 

Lisätietoja: kenttäpäällikkö Lasse Lahtinen, MTK:n metsälinja, puh. 040 170 6822