Metsävisa kisataan 39. kerran 350 koulussa kautta maan

05.2.2020

Koulujen Metsävisa järjestetään torstaina 6.2. 350 koulussa kautta maan. Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat mukana entiseen tapaan Metsävisan finaalin järjestelyissä ja tarjoavat visassa menestyneille nuorille kesätyöpaikkoja.

Metsävisan tehtävät käsittelevät metsäasioita monipuolisesti esimerkiksi luonnon, luonnonsuojelun, puun käytön ja jalostuksen sekä metsien virkistyskäytön näkökulmista.

Tehtäviä ratkoessaan oppilaat myös oppivat, sillä vastauksia voi osittain päätellä tehtävänannoista. Tämänvuotisissa tehtävissä opitaan puulajeista, puuston kasvusta, linnuista, marjoista ja jokamiehenoikeuksista.

Finaaliin Helsinkiin 19.–20. toukokuuta kutsutaan 50 parasta koulunsa voittajaa opettajineen.

Metsävisassa voi voittaa rahaa ja kesätöitä

Jokaisen koulun voittaja saa lappilaisen puukuksan. Finaalin parhaat palkitaan rahapalkinnoin. 13–15 nuorelle arvotaan kahden viikon kesätyöpaikka oman paikkakunnan metsänhoitoyhdistykseen.

Kymmenen koulua voittaa arvontapalkintona 500 euroa hyödylliseen hankintaan tai hauskaan toimintaan. Metsävisan rahoittajat antavat osallistujille yhteisen aineettoman kehitysyhteistyölahjan.

Metsävisa on järjestetty vuodesta 1982 alkaen. Siihen on osallistunut pitkälti yli miljoona suomalaista. Metsävisaan voi tänä vuonna osallistua suomeksi ja ruotsiksi. Metsäala on laajasti mukana Metsävisan järjestämisessä.

Lue lisää Metsäyhdistyksen sivuilta: https://smy.fi/artikkeli/metsavisa-tiedote-2020/