Metsäveroilmoitus hoituu nyt OmaVero-palvelussa

03.12.2018

Vuodelta 2018 metsäveroilmoitus annetaan sähköisesti ja arvonlisäveroilmoitus on annettava vain sähköisesti OmaVero-palvelussa. Vain erityisestä syystä kuten teknisen esteen vuoksi ilmoituksen voi antaa paperilla. 

Tammikuussa 2019 metsänomistaja saa postitse esitäytetyn 2C-lomakkeen vuoden 2018 verotusta varten. Lähetys ei sisällä palautuskuorta eikä metsäveroilmoituksen täyttöopasta. Ohjeet löytyvät verohallinnon verkkosivuilta vero.fi/lomakkeet/2C ja veroilmoitus annetaan sähköisesti. Samalta sivulta löytyvät ohjeet myös sähköiseen ilmoittamiseen ja tarvittaviin tunnuksiin. Lomakkeella ilmoitettavat tiedot eivät ole muuttuneet edellisvuodesta.

Milloin ja miten veroilmoitus palautetaan?

Veroilmoitus palautetaan OmaVero-palvelussa osoitteessa vero.fi/omavero. OmaVero-palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Kuolinpesät ja verotusyhtymät tarvitsevat palveluun kirjautumiseen Katso-tunnisteen.

Metsätalouden harjoittajat palauttavat veroilmoituksen viimeistän 28.2.2019. Näin toimivat myös aiemmin ilmoituksensa vasta toukokuussa palauttaneet ei-arvonlisäverolliset metsänomistajat. Myöhästymisestä voi seurata myöhästymismaksu.

Metsänhoitoyhdistys voi hoitaa veroasiat puolestasi

Veroasioiden valtuutukset ovat muuttuneet.  Ota yhteyttä omaan metsänhoitoyhdistykseesi ja varmista, kuinka veroilmoituksen hoitamisen valtuuttaminen toimii sähköisissä palveluissa omalla kohdallasi.

Paperikin käy vielä

Veroilmoituksen voi myös tarvittaessa antaa edelleen paperilomakkeella. Palautusosoite löytyy lomakkeen etusivulta, mutta palautuskuori on ilmoittajan hankittava itse. Muistiinpanoja tai kuitteja ei liitetä veroilmoitukseen, verohallinto pyytää niitä tarvittaessa. Lomakkeita ei saa kopioida, sillä lomakkeen laatu heikkenee niin, että koneellinen lukeminen ei enää onnistu. Myöhästymismaksun välttämiseksi tulee huolehtia siitä, että veroilmoitus on postin kuljettamana perillä Verohallinnossa määräpäivänä. Eli aikaisempi käytäntö viimeisen antamispäivän postileimasta ei enää riitä.

Metsätalouden veroilmoitusta ei tarvitse antaa, jos verovuonna ei ole ollut metsätalouden tuloja, vähennettäviä menoja eikä metsävähennyksestä tai varauksista ilmoitettavia seurantatietoja.

Arvonlisävero myös 28.2. mennessä

Arvonlisävero ilmoitetaan ja maksetaan sähköisesti viimeistään 28.2.2019 OmaVerossa kuten aiemminkin. Verohallinto ei lähetä erikseen lomakkeita tai ohjeita arvonlisäverosta. Arvonlisäveroilmoitusta ei tarvitse antaa, jos verovuodelta ei ole metsätalouden tuloa, vähennyksiä tai muita ilmoitukseen vaikuttavia tapahtumia. Huomaathan, että sekä ilmoituksen että maksun täytyy olla saapunut verohallintoon eräpäivään mennessä.

Muistathan varata ajan veroilmoituksen täyttöä varten ajoissa omasta metsänhoitoyhdistyksestäsi.