Metsätaitoilu on hyödyllinen harrastus

14.8.2017

Metsänhoitoyhdistykset järjestävät metsänomistajille metsätaitokilpailuja ympäri maan. Metsätaitoilu on metsänomistajalle hyödyllinen harrastus, sillä siinä kisaillaan metsänhoitoon liittyvissä taidoissa. Parin-kolmen kilometrin metsäradan jaksaa heikommallakin kunnolla ja joka kisassa oppii aina paremmaksi.

Metsätaitokilpailussa kilpaillaan metsään merkityllä tehtäväradalla sellaisissa taidoissa, joita metsätaloudessa, metsän hoidossa ja puun myynnissä tarvitaan. Tehtävinä on esimerkiksi kasvupaikkojen, puiden pituuksien ja tilavuuksien arviointi sekä harvennuksissa poistettavien puiden valitseminen ja lajintunnistus.

Kilpailun aikana on sallittua käyttää relaskooppia, luddea, tavanomaisia taulukoita, kilpailukortissa olevia ohjeita ja taulukoita. Kilpailijalta on kielletty kilpailun aikana laskimen, kännykän ja muiden mittavälineiden käyttö ja hallussa pitäminen

Kilpailussa ei ratkaise nopeus vaan nimenomaan taito. Rata pitää kuitenkin suorittaa määräaikaan mennessä. (1h 40min tai 1h 50min). Kilpailija merkitsee kunkin tehtävän vastaukset kilpailukorttiin ja jokaisesta tehtävästä saa tietyn määrän pisteitä. Eniten pisteitä kerännyt voittaa. Metsätaitokilpailussa on kolme sarjaa. Avoin, naiset ja nuoret.

Metsänhoitoyhdistys Uusimaa järjestää metsänomistajien SM metsätaitokilpailut Mäntsälässä lauantaina 16.9.2017. Kilpailukeskuksena toimii Mäntsälän Suurlava. Osallistujia odotetaan noin 500 ympäri maan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen www.mhy.fi/sm