Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille

Valtakunnallinen

Suomen Metsäsäätiö palkitsi tiistaina metsänhoitoyhdistysten metsäasiantuntijoita heidän tekemästään työstä metsäelinkeinon eteen. Erityiset huomionosoitukset saivat metsäasiantuntijat Reima Huuhtanen mhy Kaakosta ja Jouni Salokivi mhy Keski-Suomesta. Huomionosoitukset jaettiin valtakunnallisilla Mhy-päivillä Jyväskylässä.

”Olen yrittänyt pitää asiaa esillä. Itse olen toiminut vasta vajaa pari vuotta mhy Kaakossa ja aina pitää kertoa muutamalla sanalla Metsäsäätiöstä. Täytyy sanoa, että metsänomistajat kyllä yllättyvät, miten pieni vapaaehtoinen metsäsäätiömaksu on. Toki kaikki eivät lähde siihen mukaan, mikä sekin on täysin hyväksyttävää,” kertoo palkittu Reima Huuhtanen.

”Minulle asia on tärkeä, koska mielestäni esimerkillinen suomalainen metsätalous ja puunkäyttö ovat tärkeä osa ratkaisua pyrkimyksissä kohti kestävää luonnonvarojen käyttöä maailmanlaajuisesti. Lisäksi metsäsektorilla on valtava merkitys Suomen taloudelle. Jonkun täytyy viedä tätä viestiä eteenpäin ja siinä Metsäsäätiö tekee arvokasta työtä jo nuorisosta alkaen. Jatketaan yhteisiä ponnisteluja suomalaisen metsäalan hyväksi, tässä ajassa sitä kaikesta päätellen tarvitaan enemmän kuin koskaan”, kommentoi Jouni Salokivi palkintoaan ja Metsäsäätiön toiminnan tärkeyttä.

Suomen Metsäsäätiö on metsäalan yhteinen apurahasäätiö, joka jakaa vuosittain apurahoja metsäelinkeinoa tukeviin hankkeisiin noin 1,5 miljoonaa euroa. Metsäsäätiön tavoitteena on turvata suomalaisen metsäelinkeinon elinvoimaisuutta sekä suomalaisen puun ja metsän kestävää käyttöä. Metsäsäätiö kohdistaa apurahoja metsäkasvatukseen, tutkimukseen ja päättäjäviestintään. Apurahatoiminta rahoitetaan puukauppojen yhteydessä maksettavilla vapaaehtoisilla menekinedistämismaksuilla.

Kuvassa Reima Huuhtanen metsänhoitoyhdistys Kaakosta.

Ajankohtaista

 1. MTK:n ja SLC:n luonnon monimuotoisuuden tiekartta julkaistiin – ”Tuhti paketti kohti käytännön askeleita”

  MTK:n ja SLC:n luonnon monimuotoisuuden tiekartta julkaistiin – ”Tuhti paketti kohti käytännön askeleita”

  Valtakunnallinen

  Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC julkaisivat 1. helmikuuta luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartan tutkijaraporttien, jäsenkyselyiden ja järjestöjen sisäisen työn avulla MTK ja SLC jäsenineen ottavat entistä vaikuttavampia askeleita kohti maatalous- ja metsäympäristöjen monimuotoisuuden vahvistamista.

  Lue lisää
 2. Metsänhoitoyhdistysten kautta haettiin yli puolet kemera-tuista

  Metsänhoitoyhdistysten kautta haettiin yli puolet kemera-tuista

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistysten kautta haettiin ahkerasti kemera-tukia tuen viimeisenä vuonna. Tukihakemusten määrä nousi 24 prosenttia. Myös vapaaehtoinen suojelu kiinnosti metsänomistajia ja tuen määrä kasvoi 56%.

 3. Metka-laki astui voimaan 1.1.2024 – Metsätalouden tukien haku avautuu maaliskuun alussa

  Metka-laki astui voimaan 1.1.2024 – Metsätalouden tukien haku avautuu maaliskuun alussa

  Valtakunnallinen

  Metsätalouden kannustejärjestelmää koskeva metka-laki tuli voimaan 1.1.2024. Metsänomistajat voivat hakea metsätalouden tukia 1.3.2024 alkaen Metsäkeskuksesta.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset