Metsäsäätiö jakoi huomionosoituksia ansioituneille metsäasiantuntijoille

Valtakunnallinen

Suomen Metsäsäätiö palkitsi tiistaina metsänhoitoyhdistysten metsäasiantuntijoita heidän tekemästään työstä metsäelinkeinon eteen. Erityiset huomionosoitukset saivat metsäasiantuntijat Reima Huuhtanen mhy Kaakosta ja Jouni Salokivi mhy Keski-Suomesta. Huomionosoitukset jaettiin valtakunnallisilla Mhy-päivillä Jyväskylässä.

”Olen yrittänyt pitää asiaa esillä. Itse olen toiminut vasta vajaa pari vuotta mhy Kaakossa ja aina pitää kertoa muutamalla sanalla Metsäsäätiöstä. Täytyy sanoa, että metsänomistajat kyllä yllättyvät, miten pieni vapaaehtoinen metsäsäätiömaksu on. Toki kaikki eivät lähde siihen mukaan, mikä sekin on täysin hyväksyttävää,” kertoo palkittu Reima Huuhtanen.

”Minulle asia on tärkeä, koska mielestäni esimerkillinen suomalainen metsätalous ja puunkäyttö ovat tärkeä osa ratkaisua pyrkimyksissä kohti kestävää luonnonvarojen käyttöä maailmanlaajuisesti. Lisäksi metsäsektorilla on valtava merkitys Suomen taloudelle. Jonkun täytyy viedä tätä viestiä eteenpäin ja siinä Metsäsäätiö tekee arvokasta työtä jo nuorisosta alkaen. Jatketaan yhteisiä ponnisteluja suomalaisen metsäalan hyväksi, tässä ajassa sitä kaikesta päätellen tarvitaan enemmän kuin koskaan”, kommentoi Jouni Salokivi palkintoaan ja Metsäsäätiön toiminnan tärkeyttä.

Suomen Metsäsäätiö on metsäalan yhteinen apurahasäätiö, joka jakaa vuosittain apurahoja metsäelinkeinoa tukeviin hankkeisiin noin 1,5 miljoonaa euroa. Metsäsäätiön tavoitteena on turvata suomalaisen metsäelinkeinon elinvoimaisuutta sekä suomalaisen puun ja metsän kestävää käyttöä. Metsäsäätiö kohdistaa apurahoja metsäkasvatukseen, tutkimukseen ja päättäjäviestintään. Apurahatoiminta rahoitetaan puukauppojen yhteydessä maksettavilla vapaaehtoisilla menekinedistämismaksuilla.

Kuvassa Reima Huuhtanen metsänhoitoyhdistys Kaakosta.

Ajankohtaista

 1. Metkan tukitasot ja -ehdot on vahvistettu

  Metkan tukitasot ja -ehdot on vahvistettu

  Valtakunnallinen

  Valtioneuvosto on 16.11.2023 antanut asetuksen metsätalouden määräaikaisesta kannustejärjestelmästä annetun lain voimaantulosta ja asetuksen metsätalouden kannustejärjestelmästä. Ohessa maa- ja metsätalousministeriön tiedote tukitasoista – ja ehdoista kokonaisuudessaan.

  Lue lisää
 2. Vuoden Kymppi -palkinto pirkanmaalaiselle Jouko Lehtiselle

  Vuoden Kymppi -palkinto pirkanmaalaiselle Jouko Lehtiselle

  Valtakunnallinen

  Ehdotuksia palkinnon saajaksi annettiin yli 60. Metsäjohtokunta päätti Vuoden Kymppi- palkinnon lisäksi myöntää kunniamaininnan erityisasiantuntija Timo Hannoselle.

 3. Mikko Tiirola avasi metsävaltuuskunnan kokouksen Hanasaaressa

  MTK:n Mikko Tiirola: Luontoa ei suojella komission, vaan Suomen ja suomalaisten vuoksi

  Valtakunnallinen

  ”Metsänomistajat ovat sitoutuneita kestävään metsätalouteen. Tämä vaatii kuitenkin ennakoitavuutta”, metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola korosti metsävaltuuskunnan vuosikokouksen avauspuheessaan Hanasaaressa 2. marraskuuta.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset