Metsänhoitoyhdistys Österbotten on Vuoden Kymppi

31.10.2018

Vuoden Kymppi on tunnustus esimerkillisestä työstä metsänomistajien edunvalvonnassa.

MTK valitsi Vuoden Kympin nyt kolmatta kertaa. Tunnustus myönnetään joka toinen vuosi metsänhoitoyhdistykselle ja joka toinen vuosi yksittäiselle toimijalle. Valinta julkistettiin ja palkinto luovutettiin MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä 31.10.

Vuoden Kympin valinnassa korostetaan erityisesti ansioita metsänomistajien etujen ajamisessa sekä metsänomistajaorganisaation jäsenten ja muiden metsänomistajien palvelussa.

Mhy Österbotten on kunnostautunut metsänomistajien edunvalvonnassa erityisesti aloittamalla kuitupuun viennin Ruotsiin perustamansa Österbottens Trä Ab – Pohjalaisten Puu Oy -yhtiön kautta. Mhy Österbotten toteuttaa toiminnassaan mallikelpoisesti Metsänomistajat-ketjun ohjeistuksia ja toimintaperiaatteita. Yhdistyksen viestintää hoidetaan kattavasti kahdella kielellä ja yhteistyö sekä suomenkielisen (MTK) että ruotsinkielisen (SLC) kattojärjestön kanssa toimii hyvin.

- Metsänhoitoyhdistys Österbottenille kuluva vuosi on kymmenes toimintavuosi ja ollaan tässä, vuoden Kymppinä. Pidämme tämän osoituksena siitä, että olemme näiden vuosien aikana päässeet marginaalista lähemmäs keskiötä. Olemme tästä kunnianosoituksesta hyvin otettuja, sanoi puheenjohtaja Kenneth Påhls.

- Kaksikielisyysvaatimus on meille rekrytoinnissa haaste mutta itse työssä etu ja voimavara, kiitteli Påhls henkilökuntaa. - Visiomme on olla metsänomistajien ensimmäinen ja kaikkein luotettavin kumppani kaikissa metsäasioissa osaavan henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden kautta. Tämän eteen teemme jatkossakin työtä.

Vuoden Kymppi -nimi tulee vanhasta metsätyönjohtajan nimityksestä. Se valittiin tunnustuspalkinnon nimeksi kunnioituksena suomalaista metsätaloutta kohtaan.

Palkinnoksi Vuoden Kymppi saa taiteilija Veli Ähtävän puutaideteoksen Iltasatu. Palkinnon vastaanottivat yhdistyksen puolesta puheenjohtaja Kenneth Påhls ja varapuheenjohtaja Harald Finne.