Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso palkittiin metsävaltuuskunnan kokouksessa

27.10.2016

Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso on valittu Vuoden Kympiksi. Tunnustus julkistettiin ja palkinto luovutettiin MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä 27.10.

MTK valitsi Vuoden Kympin nyt ensimmäistä kertaa. Tunnustus on päätetty antaa joka toinen vuosi metsänhoitoyhdistykselle ja joka toinen vuosi yksittäiselle toimijalle.

Perusteluina Mhy Kymenlaakson valinnalle ovat korkea jäsenprosentti, hyvä jäsenpalaute) ja monipuoliset palvelut metsänomistajille.

MHY Kymenlaakso on fuusioitumisen ja lakimuutoksen myötä edelleen toiminnallisesti ja taloudellisesti hyvin johdettu metsänomistajien oma yhdistys. Metsänomistajien tyytyväisyydestä yhdistyksen toimintaan kertoo yksi Suomen parhaimmista jäsenpitoprosenteista. Uusia toimihenkilöitä on palkattu useita parin viime vuoden aikana. Metsän tuotto ja käyttö ovat Kymenlaaksossa korkealla tasolla, mistä tietysti kuuluu kunnia myös Metsänhoitoyhdistykselle ja sen toimivalle johdolle.

” Hienoa, että pitkäjänteinen, vuosia kestänyt ja edelleen jatkuva MHY:n kehitystyö huomioidaan valtakunnallisesti Vuoden Kymppi maininnalla. Kymenlaaksossa niin luottamus- ja toimihenkilöt tekevät työtä jäsenten eteen alueella, jossa on eniten puuta jalostavaa teollisuutta ja paine metsänhoitoyhdistys toimintaa kohtaan kiristyy koko ajan.” Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson puheenjohtaja Eero Kivistö totesi.

Vuoden Kymppi -nimi tulee vanhasta metsätyönjohtajan nimityksestä. Se valittiin tunnustuspalkinnon nimeksi kunnioituksena suomalaista metsätaloutta kohtaan.

Palkinnoksi Vuoden Kymppi saa taiteilija Veli Ähtävän puutaideteoksen Metsän lumo. Palkinnon vastaanottivat yhdistyksen puolesta puheenjohtaja Eero Kivistö ja varapuheenjohtaja Jouni Aalto.

 

Lisätietoja palkinnosta:

Metsäasiantuntija Lasse Lahtinen, MTK, 040 1706 822

 

Yhdistyksen yhteystiedot: www.mhy.fi/kymenlaakso

Pj. Eero Kivistö puh. 0400 959 975

Toiminnanjohtaja Jari Ursin puh. 0400 354 989