Metsänhoitoyhdistykset satsaavat sähköisiin palveluihin

10.6.2020

Monen metsänomistajan älypuhelimessa on Metsäselain, joka sai suuren suosion helppokäyttöisyydessään ja selkeydessään. Nyt metsänhoitoyhdistykset tekevät uuden avauksen ja satsaavat uutta teknologiaa hyödyntävään sähköiseen metsänomistajapalveluun.

Metsänhoitoyhdistyksillä on perinteitä metsänomistajien sähköisten palvelujen tuomisessa metsäalalle. Monen metsänomistajan älypuhelimessa on Metsäselain, joka sai suuren suosion helppokäyttöisyydessään ja selkeydessään. Nyt metsänhoitoyhdistykset tekevät uuden avauksen ja satsaavat uutta teknologiaa hyödyntävään sähköiseen metsänomistajapalveluun.

Palvelu tukee edelleen myös luonnossa tapahtuvia harrastuksia kuten retkeilyä, sienestystä, marjastusta jne. Metsäselaimesta tuttuun ja hyväksi havaittuun tapaan. 

Metsänhoitoyhdistysten yhteisistä hankinnoista vastaavan Metsänhoitoyhdistysten Palvelu Oyn hallituksen puheenjohtaja Pekka Sahlman on seurannut sähköisten palvelujen kehittymistä aitiopaikalta. Sahlman näkee metsänomistajilla olevan monenlaisia tavoitteita metsänomistuksensa suhteen. Perinteisten tapojen lisäksi voimme palvella kaikkia metsänomistajia entistä sujuvammin, nyt myös netissä. - Metsänomistajat saavat käyttöönsä verkkopalvelun, jolla voi hallita metsäomaisuuttaan ja asioida sähköisesti metsänhoitoyhdistyksen kanssa ajasta ja paikasta riippumatta. Metsänhoitoyhdistyksissä olemme toiveikkaita, että tästä uudesta Metsäselain-palvelusta tulee metsänomistajan paras ja suosituin sähköinen palvelualusta.

Verkkopalvelun kehittäminen on jo käynnissä. Sopimus palvelun toteutuksesta allekirjoitettiin 27.5.2020 ja ensimmäinen versio palvelusta julkaistaan testausta tekevissä metsänhoitoyhdistyksissä 2021 alussa. Palvelua tullaan laajentamaan vuoden 2021 aikana siten, että kaikki tutut metsänhoitoyhdistysten palvelut tulevat sähköisesti saataville. Vaiheistetusti julkaistava palvelukokonaisuus tukee metsänomistajien toimintaa tarjoamalla runsaasti työkaluja. Palvelussa on ajankohtaisia sisältöjä, lisämateriaalia metsäomaisuuden hallintaan, työkaluja metsänhoidon ja puukaupan toimenpiteiden ja tarjousten käsittelyyn. Myöhemmissä vaiheissa palveluun tulee apuvälineet työmaiden ja sopimusten hallintaan sekä arkistointiin ja veropalveluihin.

- Palvelulla voi löytää metsänsä ja metsäasiantuntijansa uudella tavalla, metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon metsäasiantuntija Miia Suhonen kertoo. Suhonen on varma, että metsänhoitoyhdistysten asiantuntijat odottavat innolla uutta tapaa toimia metsänomistajan ja metsän parhaaksi. ”Olipa sinulle tärkeää painottaa metsän tehokasta taloudellista käyttöä, monimuotoisuutta tai riistanhoitoa, nämä kaikki asiat voimme toteuttaa uudessa palvelussamme. Toki metsänhoitoyhdistyksistä saa palvelua henkilökohtaisella tasolla jatkossakin kaikilla n. 250 toimistolla.”

Palvelua voi käyttää sujuvasti eri päätelaitteilla mukaanluettuna älypuhelimet ja tablettitietokoneet. Palvelun tuottaa Bitcomp Oy.