Metsänhoitoyhdistykset mukaan Jukolan viestin taustajoukkoihin

05.3.2018

Kaksitoista eri metsänhoitoyhdistystä sekä Helsingissä toimiva Metsänomistajien Palvelutoimisto ovat solmineet osuusisännyyssopimuksen Lahti-Hollola Jukolan kanssa. Metsänhoitoyhdistykset isännöivät Jukolan viestin toista osuutta. Mukana isännyydessä ovat Mhy Palvelutoimiston ja paikallisen Mhy Päijät-Hämeen lisäksi myös Mhy Uusimaa, Mhy Länsi-Uusimaa, Mhy Kanta-Häme, Mhy Pirkanmaa, Mhy Kymenlaakso, Mhy Pohjois-Pirkka, Mhy Lounametsä, Mhy Etelä-Savo, Mhy Keski-Savo, Mhy Siikalakeus sekä Mhy Kangasniemi-Pieksämäki.

Metsänhoito ja suunnistus kulkevat käsi kädessä

Metsänhoitoyhdistysten mukanaolo Jukolassa on luontevaa, koska toimintaympäristö on molemmilla sama, kertoo Mhy Päijät-Hämeen metsäsuunnittelija ja Jukolan ratamestari Juhani Jaskari. Metsien hoito ja suunnistus kulkevat käsi kädessä. Hoidetussa metsässä on myös mukava suunnistaa. Metsänhoitoyhdistysten kokoaminen osuusisännäksi lähti alun perin Jaskarin aloitteesta. Mukaan saatiinkin hyvä joukko yhdistyksiä niin lähialueilta kuin kauempaakin.

Jukolassa metsänhoitoyhdistykset tulevat näkymään yhteisen Metsänomistajat -nimikkeen alla. Myös esimerkiksi Mhy Pirkanmaa on ilmoittanut viestiin jo oman joukkueen. Jaskarin mukaan yhdistysten toimihenkilöissä on paljon suunnistajia. Noin puolet Mhy Päijät-Hämeen 40 toimihenkilöstä onkin tänä vuonna mukana Lahti-Hollola Jukolan talkooporukassa.

Lue lisää: www.jukola.com