Metsänhoitoyhdistykset lahjoittavat Tulevaisuuden kuusia istutettavaksi

23.9.2016

Suomen itsenäisyyden juhlakuusiperinteet jatkuvat, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Itsenäisyyden kuusta (1917) ja Kotikuusia (1967) seuraavat Tulevaisuuden kuuset.

Kaikki suomalaiset, Suomessa asuvat, ulkosuomalaiset ja Suomen ystävät kutsutaan mukaan istuttamaan juhlapuu tai metsikkö. Tiedot istutuksista kuvineen tallennetaan mobiilisovelluksella. Keskiössä ovat lapset ja nuoret – siitä kertoo myös tunnus, kättä yhteen lyövät lapset. Tulevaisuuden kuusi on osa virallista Suomen satavuotisjuhlaohjemaa ja sitä koordinoi ENOverkkokoulun tuki ry.

Tänään käynnistyi Tulevaisuuden kuusi –juhlapakettien ennakkovaraus. Juhlapakettiin kuuluu juhlataimi, kuparilaatta sekä kirja. Pakettia myyvät 4H -yhdistykset, joille metsänhoitoyhdistykset toimittavat juhlataimet

Paketin hinta on sata euroa ja sen myyntituotoilla perustetaan lasten ja nuorten metsä- ja ympäristökasvatusrahasto Suomen kulttuurirahastoon. Lisäksi juhlametsiköitä varten on tarjolla metsikkökylttejä sekä rajallinen määrä kunnille ja seurakunnille Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettuja Suomi 100taimia. Kampanjaan kuuluu myös Tulevaisuuden kuusi muistokirja.

Juha Ruuska 4H -liitosta kertoo Tulevaisuuden kuusi juhlapakettien myynnin sopivan hyvin 4H -yhdistyksille ja 4H -nuorille.  ”Nuoret 4H -yrittäjät saavat tästä projektista hyvän ansaitsemismahdollisuuden. Metsä- ja luontotoiminta on olennainen osa 4H:n arkea. Hienoa että saamme olla tässä projektissa mukana.”

”Suomen 4H -liitto on meille luonteva kumppani”, toteaa koordinaattori Mika Vanhanen ja jatkaa: “Kampanjan tuotto menee tärkeään kasvatustyöhön Suomen kulttuurirahastossa, jota moni suomalainen oli aikoinaan perustamassa, myös oma ukkini.”

Metsänhoitoyhdistykset ovat kampanjassa mukana välittämässä taimia. Metsänhoitoyhdistysten palvelun toimitusjohtaja Marja Kalpion mukaan metsänhoitoyhdistykset istuttavat ja välittävät metsänomistajien istutettavaksi vuosittain lähes 100 miljoonaa puuntainta. ”Olemme ylpeitä, kun saamme osaltamme olla mukana ja tukea Tulevaisuuden kuusikampanjaa taimia lahjoittamalla”.

MTK on mukana tukemassa kampanjaa ja tulee istuttamaan juhlavuonna oman Tulevaisuuden kuusen Suomi100 -taimen osana juhlavuoden tapahtumia.

 

Tulevaisuuden kuusi ennakkovaraukset: www.4h.fi/tulevaisuudenkuusi

Lisätietoja kampanjasta www.tulevaisuudenkuusi.fi