Metsänhoitoyhdistykset Kiuruvesi ja Savotta yhdistyvät ensi vuoden alusta

08.6.2016

Molempien metsänhoitoyhdistysten valtuustot päättivät 7.6.2016 pidetyissä kokouksissaan yhdistysten fuusiosta. Yhdistyminen hyväksyttiin aiesopimuksen mukaisesti. Uusi laajempi yhdistys aloittaa toimintansa 1.1.2017 nimellä Metsänhoitoyhdistys Savotta.

Mhy Savotta ja Mhy Kiuruvesi ovat aiemminkin tehneet tiivistä yhteistyötä. Yhdistymisen tavoitteena on metsänomistajille tarjottavien palvelujen kehittäminen ja monipuolistaminen edelleen.

”Yhdistyminen on ennen kaikkea metsänomistajien etu”, kertoo Mhy Kiuruveden toiminnanjohtaja Ari Ruotsalainen. ”Fuusio mahdollistaa resurssien lisäämisen metsänomistajien neuvontaan ja edunvalvontaan. Tavoitteemme on lisätä henkilökohtaista neuvontaa jäsenillemme ja aktivoida heitä oman metsäomaisuuden hoitoon.” 

”Perinteisten metsänhoitotöiden ja puukaupan palvelujen lisäksi pystymme tarjoamaan erikoispalveluita koko alueen metsänomistajille. Näitä ovat metsätilojen sukupolvenvaihdokset, metsäomaisuuden omistusjärjestelyt ja metsäkiinteistöjen välitys”, jatkaa Mhy Savotan toiminnanjohtaja Rauno Karppinen.

Vuoden 2017 alusta Metsänhoitoyhdistys Savotta toimii kahdeksan kunnan alueella (Iisalmi, Kaavi, Kiuruvesi, Kuopion Juankoski ja Nilsiä, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi ja Vieremä). Yhdistys on yksi maamme suurimmista metsänhoitoyhdistyksistä. Jäseniä on noin 9500 ja heidän omistamansa metsäala on noin 400 000 hehtaaria. Yksityismetsien hakkuumahdollisuus toimialueella on noin 2,1 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

Metsänhoitoyhdistys on merkittävä työllistäjä alueellaan. Tällä hetkellä Mhy Savotan ja Mhy Kiuruveden palveluksessa on yhteensä 39 toimihenkilöä ja noin 60 metsätyöntekijää. Lisäksi yhdistykset työllistävät yli 50 metsäalan yritystä metsänhoito- ja puunkorjuutöissä. Toimistoja on kymmenellä paikkakunnalla. Paikalliset metsäasiantuntijat ja tiimiorganisaatio takaavat jatkossakin tutut ja turvalliset palvelut metsänomistaja-asiakkaille.

Metsänhoitoyhdistyksen valtuustovaalit järjestetään tämän vuoden marraskuussa. Uuteen yhteiseen valtuustoon valitaan 29 valtuutettua, joista 5 valitaan Kiuruvedeltä ja 24 Savotan jäsenistä.

 

Lisätietoja

Pj Tapio Tolppanen, Mhy Savotta                         p. 041 4467242

Pj Pekka Salmistola, Mhy Kiuruvesi                       p. 050 3559425