Metsämme-messuilla asiaa metsien monimuotoisuudesta ja luonnonhoidosta

18.4.2018

Viikonloppuna kannattaa suunnata Jyväskylään Metsämme-messuille. Näytteilleasettajina on laajasti metsätalouden eri toimijoita ja palveluntarjoajia. Ohjelmalavan tarjonta on erityisen mielenkiintoista, sillä keskustelun keskiöön on nostettu lisääntyvä puunkäyttö ja huoli sen vaikutuksista luonnon monimuotoisuuteen. Tästä keskustellaan korkeatasoisessa paneelikeskustelussa lauantaina 21.4. ja keskustelemassa on myös MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola.

Pelkkää huolestumista ei kuitenkaan ole tarjolla, sillä sunnuntaina 22.4. professori emeritus ja puuntuottaja Matti Kärkkäinen luennoi taloudellisesti kannattavista tavoista lisätä luonnon monimuotoisuutta. Paikalla on myös MTK:n ympäristöasiantuntija Markus Nissinen kertomassa, mitä kaikkea eri hankkeita metsien monimuotoisuuden edistämiseksi on meneillään.

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen osastolla pääset myös osallistumaan kyselyyn, jolla kartoitetaan metsänomistajien näkemyksiä metsänhoidosta ja metsien monimuotoisuuden huomioimisesta.

www.metsamme.fi