Metsä rokkaa Juvalla heinäkuussa 2024

Valtakunnallinen

MetsäRokkaa 2024

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo järjestää Metsä Rokkaa -tapahtuman kuuden vuoden tauon jälkeen lauantaina 6.7.2024 Juva Campingilla. Aiemmat tapahtumat on järjestetty vuosina 2008, 2012, 2015 ja 2018.

Ensi kesän Metsä Rokkaa sisältää klo 11-15 pidettävän maksuttoman koko perheen päivätapahtuman ja klo 18-02 maksullisen iltatapahtuman. Juva Campingin metsäinen miljöö Jukajärven rannalla tarjoaa tapahtumalle erinomaiset puitteet, kertoo Mhy Etelä-Savon Petri Pajunen. Paikkakuntana Juva on sijainniltaan hyvin keskeisellä paikalla maakunnassa sekä 12 kunnan laajuisella toimialueellamme.

Tapahtuman yksi keskeinen tavoite on metsäalan esillä pitäminen ja mahdollisuuksien esittely nuorisolle tulevaisuuden työpaikkana. Kotimaisella puulla on kysyntää, joten uusia metsäammattilaisia tarvitaan mm. metsänhoitotöihin, puunkorjuuseen, puunkuljetukseen sekä toimihenkilötehtäviin Mhy Etelä-Savoon sekä monille muille työnantajille. Energiapuun vahvistunut kysyntä on lisännyt myös työvoiman tarvetta.

Yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen edistämisen näkökulmasta haluamme tarjota kaikille alueemme metsänomistajille ja metsästä kiinnostuneille monipuolisen helposti saavutettavan koko perheen kesäisen metsätapahtuman, kertoo Petri Pajunen. Uskomme tapahtumalle olevan pitkän tauon jälkeen vahvaa kysyntää.

Päivätapahtuma sisältää Metsänhoitoyhdistyksen ja yhteistyökumppanien messuosastoja, työnäytöksiä, metsäkoulutuksen esittelyä, musiikkia, paneelikeskusteluja/puheita sekä haastatteluja. Varmasti erilaisia nuoria kiinnostavia koneita on nähtävillä. Neljätuntinen on täynnä kiinnostavaa ohjelmaa, joten vierailuun kannattaakin varata koko päivä.

Metsä Rokkaan promoottorina toimii aiempien tapahtumien tapaan Vesa Kontiainen.

-Oli aika yllätys, kun Pete kysyi, että tehtäisiinkö muutaman vuoden tauon jälkeen Metsä Rokkaa-tapahtuma Juvalla ja Juva Campingilla. Suostuin heti. Päätettiin päivä- ja iltatapahtuman ohjelmisto. Maksuttomassa päivätapahtumassa on kaksi esiintyjää ja paljon muuta. Maksullisessa iltatapahtumassa on neljä esiintyjää. Mikkelissä oltiin vuonna 2018 ja edellisen kerran Metsä Rokkaa pidettiin Juvalla vuonna 2015, sanoo Kontiainen.

-Korostamme, että ensi heinäkuun Metsä Rokkaa on ainutlaatuinen lisä Juvan kesään ja siitä ei tehdä jokavuotista tapahtumaa. Juva Camping on paras mahdollinen paikka järjestää tämän koko luokan tapahtuma. Aluehan on todella kaunis, toimiva ja viihtyisä, joten kerran vielä. Vaikka tapahtumaan on aikaa kymmenen kuukautta, niin järjestelyt ovat täydessä vauhdissa, summaa Kontiainen.

Tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta www.metsarokkaa.fi, Facebook-sivut www.facebook.com/metsarokkaa ja Instagram @Metsarokkaa

MetsäRokkaa Juvalla 2024.

Lisätietoja

Petri Pajunen p. 040 7766 212                                           
Vesa Kontiainen p. 050 340 2582

Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo toimii 12 kunnan alueella Etelä-Savossa ja osin Keski-Suomessa. Yhdistyksellä on yli 10 000 metsänomistajaa jäseninä. Mhy Etelä-Savo työllistää toimihenkilöitä, metsureita, yrittäjiä kuljettajineen 300 htv. Yhdistys tarjoaa palveluja puukauppaan, puunkorjuuseen, metsänhoitoon ja erilaisiin asiantuntijapalveluihin. Liikevaihto on 20 miljoonaa euroa ja palvelutoimistoja on 19 kpl.

Ajankohtaista

 1. MTK:n ja SLC:n luonnon monimuotoisuuden tiekartta julkaistiin – ”Tuhti paketti kohti käytännön askeleita”

  MTK:n ja SLC:n luonnon monimuotoisuuden tiekartta julkaistiin – ”Tuhti paketti kohti käytännön askeleita”

  Valtakunnallinen

  Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC julkaisivat 1. helmikuuta luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartan tutkijaraporttien, jäsenkyselyiden ja järjestöjen sisäisen työn avulla MTK ja SLC jäsenineen ottavat entistä vaikuttavampia askeleita kohti maatalous- ja metsäympäristöjen monimuotoisuuden vahvistamista.

  Lue lisää
 2. Metsänhoitoyhdistysten kautta haettiin yli puolet kemera-tuista

  Metsänhoitoyhdistysten kautta haettiin yli puolet kemera-tuista

  Valtakunnallinen

  Metsänhoitoyhdistysten kautta haettiin ahkerasti kemera-tukia tuen viimeisenä vuonna. Tukihakemusten määrä nousi 24 prosenttia. Myös vapaaehtoinen suojelu kiinnosti metsänomistajia ja tuen määrä kasvoi 56%.

 3. Metka-laki astui voimaan 1.1.2024 – Metsätalouden tukien haku avautuu maaliskuun alussa

  Metka-laki astui voimaan 1.1.2024 – Metsätalouden tukien haku avautuu maaliskuun alussa

  Valtakunnallinen

  Metsätalouden kannustejärjestelmää koskeva metka-laki tuli voimaan 1.1.2024. Metsänomistajat voivat hakea metsätalouden tukia 1.3.2024 alkaen Metsäkeskuksesta.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset