Lähde sinäkin metsätaitoilemaan

07.5.2015

Avoimet metsänhoitoyhdistysten jäsenten SM-metsätaitokilpailut pidetään tänä vuonna perjantaina 7.8.2015 Hartolassa, Krouvin lavalla ja järjestelyistä vastaa Mhy Päijät-Häme.

Päijät-Häme ei ole järjestänyt aikaisemmin kisoja. - Haastetta on siis tulossa, mutta haasteita pitää ottaa, toteaa järjestelyistä vastaava Pertti Mäkinen.

- SM Metsätaitoilukisoja on järjestetty vuosikymmeniä. Alkujaan ne olivat leimauskilpailuja. Vuosien saatossa kilpailut ovat jalostuneet nykyiseen muotoon, muistelee Mäkinen. Tarvetta sääntöjen uusimiselle on nytkin leijunut ilmassa.

Uutta verta mukaan

- Viime vuosina osallistujia on ollut runsas 500 kilpailijaa. Kun siihen otetaan mukaan toimitsijat, huoltajat, tukijoukot ja media; kokonaismäärä nousee 600–700 henkilön haarukkaan, laskeskelee Mäkinen. Osallistujien määrässä on ollut havaittavissa pientä, muttei dramaattista laskua.
Uutta väkeä saataisiin Mäkisen mukaan innostettua uudistamalla säännöt sekä viemällä metsäasiaa oppilaitoksiin nuorten keskuuteen.

Nyt kannattaa kaikkien osallistua!

Vuosi 2014 jäi SM-kisojen kohdalla valitettavasti väliin, kun ei löytynyt vastuun kantajaa. - Me teemme parhaamme, jotta kisoista tulee mielenkiintoiset. Osallistumalla luodaan pohjaa tuleville kisajärjestelyille, kertoo Mäkinen.

Voiko tavallinen metsänomistaja tulla mukaan vai pitääkö olla ”metsäammattilainen”?

- Aivan tavallinen metsänomistaja voi osallistua kisoihin. Sitä vastoin metsäammattilainen ei voi osallistua näihin kisoihin. Heille on omilla säännöllä SM-kisat. Sääntöjen 3 § sanoo asiasta seuraavaa: "Osallistumisoikeutta ei kuitenkaan myönnetä metsäalan opistoasteen tai korkeamman metsäalan ammattikoulutuksen saaneelle henkilölle tai siihen opiskelevalle metsänomistajalle, eikä metsäalalla toimivalle tai toimineelle metsätoimihenkilölle."

 

Sarjat: miehet, naiset, nuoret (< 18 v.), joukkuekilpailu. Avoimeen kilpailuun voivat osallistua myös ei-jäsenet.

Ilmoittautuminen 30.6.2015 mennessä oheisella ilmoittautumislomakkeella.

Osallistumismaksu 70 €/jäsen, muut 100 €/hlö, nuoret maksutta. Jälki-ilmoittautumiset +20 €.
 

Päijät-Hämeessä on runsas majoitustarjonta. Metsätaitoilijoita varten on varattu majoistuskiintiöt Krouvin Campingistä, Linna Hotellista, Camping Sysmästä ja Hotelli Tallukasta. Niissä on kiintiö voimassa 30.6 asti, joten varausta tehdessä mainitse kiintiön nimeksi "SM-metsätaitokilpailut". Majoituspaikkojen yhteystietoihin pääset tästä >>.

Lisätietoja: kilpailunjohtaja Pertti Mäkinen, puh.  0400 355 704, pertti.makinen@phnet.fi

http://www.mhy.fi/paijat-hame/sm-metsataitokilpailut-2015