Kerttu Niskanen ja Metsänomistajat yhteistyössä

29.10.2015

Metsänomistajat-ketju on mukana Kerttu Niskasen tukijoukoissa. Alla kuulumisia kilpailukauteen valmistautumisesta. Me toivotamme Kertulle luistavia suksia ja hyvää menestystä kisoissa!

Kertun harjoittelukuulumiset

Harjoituskausi on sujunut mukavasti. Ainoastaan tasatyönnöstä kipeytynyt kyynärpää sotki harjoituskauden alun suunnitelmia. Kesäkuun loppuun mennessä rasitusvamma oli kuitenkin voitettu ja heinäkuusta eteenpäin olen päässyt harjoittelemaan normaalisti.

Harjoituskauden tavoitteena on ollut jälleen nostaa hiukan harjoitusmääriä ja harjoitella korkealla hyvissä olosuhteissa. Toukokuusta lokakuuhun leirivuorokausia kertyi 82, joista korkealla harjoittelua oli 63 vuorokautta. Harjoituskauden leiritys starttasi kesäkuussa Vuokatista viikon mittaisella maajoukkueleirillä, jonka jälkeen onkin sitten hyödynnetty Keski-Euroopan olosuhteita.

Heinäkuussa olin omalla leirillä Itävallan Obertilliachissa. Vuorten ympäröimä pieni kylä sijaitsee 1500 metrin korkeudessa. Kolmen viikon leiri tutussa ympäristössä sujui mukavasti. Harjoittelin määrällisesti paljon ja panostin ylämäkiharjoitteluun. Elokuussa leireilin maajoukkueporukan kanssa kolme viikkoa Sveitsin Pontresinassa 1800 metrin korkeudessa. Leirin pääpaino oli myös ylämäkiharjoittelussa.

Syyskuun leiri poikkesi aiemmista. Paikka oli uusi ja leiriohjelma täysin erilainen. Saksan Ruhpoldingissa harjoiteltiin merenpinnan tasolla ja ohjelma oli tehopainotteinen. Vajaa kahden viikon leirillä tehtiin joka toinen päivä kovatehoisia harjoituksia. Lokakuussa leireiltiin maajoukkueporukalla viikko Italian Livignossa ja kaksi viikkoa Val Senalesissa. Livignossa tehtiin sulanmaan harjoittelua 1800 metrin korkeudessa. Val Senalesissa majoituttiin 2100 metrin korkeudessa ja hiihdettiin jäätiköllä 3100 metrissä.

Tulevana talvena ei ole arvokisoja, joten päätavoite on menestyä kokonaismaailmancupissa. Se tarkoittaa sitä, että yksittäisissä maailmancupin osakilpailuissa on pärjättävä ja toureilla on onnistuttava. Maailmancupin kisoja on 37. Välttämättä kaikkia kisoja ei ole järkevää hiihtää, mutta kovin montaa kilpailua ei voi väliinkään jättää, mikäli kokonaismaailmancupissa mielii menestyä. Katsotaan miten kausi lähtee kulkemaan ja millainen kilpailukalenteri tulee omalla kohdallani tarkalleen olemaan. Maailmancupkausi alkaa Rukalta marraskuun lopussa ja päättyy Kanadan touriin maaliskuun puolivälissä. Ennen maailmancupin avausta hiihdän Vuokatissa ja Rovaniemellä Suomen cupissa sekä Oloksella FIS-hiihdoissa. Tulevan talven Suomenmestaruudet ratkotaan Imatralla, Taivalkoskella ja Rukalla.

Nyt odotan, että kausi alkaa ja päästään kilpailemaan - sen eteen kun on tehty jälleen kovasti töitä! :)

Aurinkoista ja mukavaa loppusyksyä!

Kerttu