Kemera-hakemusten hyväksyntä Metsäkeskuksessa jatkuu mutta hakusulku ei purkaudu vielä

21.6.2016

Valtion lisätalousarvio hyväksytään tällä viikolla eli vielä ennen juhannusta eduskunnassa. Lisätalousarviossa on myös Kemera-asiaa.

Valtiovarainvaliokunnan maatalousjaos päätti 30 miljoonan euron lisämyöntämisvaltuudesta Kemera-tukiin kuluvalle vuodelle. Jos lisätalousarvio hyväksytään sellaisenaan, myöntämisvaltuutta on tänä vuonna käytössä yhteensä 88 miljoonaa euroa.

Kemera-tukien hyväksyntä jatkuu

Metsäkeskuksessa on sisässä hyväksyntää odottamassa noin 25 miljoonan euron arvosta taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon hakemuksia. 30 miljoonan lisämyöntämisvaltuuden turvin nämäkin hakemukset voidaan hyväksyä.

Maastossa töitä on syytä tehdä tomerasti ja toteutusilmoitus heti töiden päätyttyä.

Hakusulku ei ole peruuntunut

Maa- ja metsätalousministeriön keväällä asettama Kemera-hakusulku on edelleen voimassa: taimikon varhaishoidon, nuoren metsän hoidon ja terveyslannoituksen hakemuksia ei edelleenkään voi tehdä.

Valtiovarainvaliokunta pitää välttämättömänä, että maa- ja metsätalousministeriö käynnistää nopealla aikataululla tarvittavien menettelyiden valmistelun, jotta Kemera-lakiin ja siihen liittyvään asetuksen saadaan muutoksia. Muutokset ovat tarpeellisia, jotta hakumenettely saadaan sujuvammaksi ja määrärahat riittämään.

Hakusulku saattaa päättyä myöhemmin syksyllä, jos säädösmuutokset toteutuvat. 

Lisätietoa:
Yrjö Niskanen,
Suomen Metsäkeskus
hankehallinnon asiantuntija
puh. 0400 653 863