Jäsenmaksut yhdenvertaisiksi

Valtakunnallinen

Yhdistysten jäsenmaksut korjataan tänä vuonna yhdenvertaisiksi yhdistyslain edellyttämällä tavalla ja yhdistyksen voimassa olevien sääntöjen mukaisiksi kaikille jäsenille.  

Metsänhoitoyhdistysten jäseninä olevilta maatalousyrittäjiltä ei tähän asti ole voitu tietoteknisten syiden vuoksi periä jäsenmaksuja (ml. edunvalvontamaksu) täysimääräisesti ja mhy:n sääntöjen määräämällä tavalla. Mhy:n jäsenen kaikkea elinkeinotoimintaa ei ole aiempina vuosina voitu huomioida edunvalvontamaksun suuruutta määriteltäessä. Tähän tulee nyt muutos, kun kaikki mhy:n jäsenmaksun perusteena olevat tiedot ovat nyt yhdistyksen käytettävissä (ml. peltohehtaarit ja eläinyksiköt) ja voimme ne huomioida sääntöjen mukaisesti jäsenmaksun (ml. edunvalvontamaksu) suuruutta määriteltäessä.

Kysymys on järjestön perusjäsenten oikeudenmukaisesta ja tasavertaisesta kohtelusta jäsenmaksuja määritettäessä. MTK-yhdistysten ja metsänhoitoyhdistysten kaikilla jäsenillä on nyt toteutettavan sääntömuutosten toimeenpanon myötä yhdenvertainen jäsenmaksuvelvollisuus. Mhy:n jäsenmaksu (ml. edunvalvontamaksu) käytetään jatkossakin metsänomistajien edunvalvontaan – vaikka sen laskennassa huomioidaan jäsenen muukin elinkeinotoiminta.

”Jatkossakin metsänhoitoyhdistyksen jäsenten edunvalvontamaksu käytetään yksinomaan MTK:n keskusliiton edunvalvontaan. Ilman MTK:ta ei suomalaisen metsänomistajan ja viljelijän ääni kuuluisi päätöksenteossa Suomessa eikä Euroopan unionissa,” MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola muistuttaa syyskuussa ilmestyneessä Mainio-jäsenlehdessä.

Muutos ei koske niitä jäseniä, joilla ei ole maataloustuotantoa tai jäseniä, jotka ovat vuokranneet peltonsa pois eivätkä nosta maataloustukea.

Peltoala- ja eläinyksikköperusteinen edunvalvontamaksuosuus muodostuu MTK:n valtuuskunnan päätöksen mukaisesti seuraavasti:

Hehtaarit/eyPelto-haEläinyksiköt
3 – 9,997040
10 – 19,999050
20 – 39,9913070
40 – 59,9917095
60 – 79,99220125
80 – 99,99280155
100 – 149,99370180
150 – 199,99400180
Yli 200420180

Esimerkki:
35 metsähehtaarin ja 15 peltohehtaarin eteläsuomalaisella maatilalla edunvalvontamaksu on yhteensä 113 €, joka muodostuu kaikille jäsenille samansuuruisesta yleisestä osasta 16 €, metsäpinta-alaan perustuvasti 7 € ja peltoalaan perustuvasta 90 €. Tämän lisäksi jäsenmaksuun kuuluu yhdistysten määräämä oma osuus, joka useimmilla metsänhoitoyhdistyksillä vaihtelee metsäpinta-alan mukaan.

Lisätietoja jäsenmaksuista saat omasta yhdistyksestäsi.

Ajankohtaista

 1. EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

  EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

  Valtakunnallinen

  EU:n ennallistamisasetus tulee pian voimaan, sillä se on hyväksytty sekä Euroopan parlamentissa että jäsenmaita edustavassa neuvostossa. Voimaantulon myötä asetuksen toimeenpano on Suomessakin aloitettava. MTK on tehnyt asiassa aktiivista edunvalvontaa jo usean vuoden ajan. Vaikuttamistyö jatkuu myös toimeenpanovaiheessa.

  Lue lisää
 2. Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

  Tutustu OmaMetsän uusiin ominaisuuksiin

  Valtakunnallinen

  OmaMetsä palvelut uudistuvat hurjaa vauhtia. Metsänhoitoyhdistyksien jäsenpalvelusta on rakentunut kilpailuvaltti, joka tuottaa metsänomistajajäsenilleen lisäarvoa. Uudistus varmistaa metsänomistajalähtöistä päätöksentekoa tukevaa tietoa. Tiedolla voidaan tukea metsänomistajien liiketaloudellisia puunmyyntien ja hoitotoimien suunnitteluja sekä vahvistetaan metsänomistajan omaa metsäsuhdetta. OmaMetsä palvelun uusissa ominaisuuksissa on otettu huomioon molempia. Palvelut kehittyvät ja uusia ominaisuuksia otetaan jatkuvasti käyttöön.

 3. Metsävisan voitosta kisattiin Solvallan metsissä

  Metsävisan voitosta kisattiin Solvallan metsissä

  Valtakunnallinen

  Yläkoulujen valtakunnallisen Metsävisan finaali järjestettiin 23. toukokuuta Espoossa. Loppukilpailuun kutsuttiin 50 alkukilpailussa parhaiten pärjännyttä nuorta. Haastavassa kisassa voittajaksi selviytyi Ilari Kämäräinen Vaalan yhtenäiskoulusta. Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ovat tarjonneet jo 10 vuoden ajan kesätöitä hyvin pärjänneille visailijoille.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset