Bioaika -rekka starttasi kiertueelle Helsingin Rautatientorilta 5.6.

05.6.2017

Bioaika -rekka, uusiutuvien luonnonvarojen kestävästä käytöstä kertova kiertävä tiedekeskus, aloitti kiertueen sadan pysähdyksen taktiikalla Helsingin Rautatientorilta 5.6.2017 klo 10.00.

Kiertueen avasi ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, joka iloitsi metsäsektorin yhteisestä hienosta lahjasta 100-vuotiaalle Suomelle. Tiilikainen muistutti, että metsäbiotalous tarkoittaa metsien kestävää käyttöä ” Kestävästi on toimittu jo pitkään, mutta aina voidaan tehdä vielä paremmin ja valmistaa korkeamman jalostusasteen tuotteita”, Tiilikainen muistutti. ”Hukkaan meillä ei ole varaa heittää mitään.”

Bioaika -rekassa kävi avajaisissa kuhina, kun kutsuvieraat pääsivät ensimmäisenä tutustumaan rekan näyttelyyn. Arvosteltiin Hyviä ja huonoja biotalousuutisia, säädettiin ilmastovaikutuksia ja seurattiin Hyvien päätösten ja keksintöjen kujaa kohti tulevaisuutta. Esillä oli myös viimeisimpiä puupohjaisia innovaatioita ja tuotteita.

MTK ja Metsänhoitoyhdistykset ovat avajaistapahtumassa mukana omalla osastollaan, jossa voi tutustua mm. Metsäselaimeen ja voittaa hienoja palkintoja onnenpyörää pyöräyttämällä ja vastaamalla oikein metsäisiin kysymyksiin.

Metsänhoitoyhdistykset osallistuvat Bioaika -kiertueeseen monella paikkakunnalla pitkin kesää ja syksyä. Katso lisää: www.bioaika.fi