Yleisötilaisuudet Hausjärvi–Anttila -välin voimajohtoyhteydestä 22. ja 23.11. Mäntsälässä ja Hausjärvellä

uusimaa

Kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj suunnittelee uutta 400 kilovoltin voimajohtoyhteyttä Hausjärven Puujaan ja Porvoon ja Sipoon rajalla sijaitsevan Anttilan sähköaseman välille. Lähtökohtana on nykyisten voimajohtoreittien hyödyntäminen, mutta tarkasteltavana on myös uuteen maastoon sijoittuvia johtoreittejä.

Fingrid tekee päätöksen hankkeen jatkosuunnittelusta ja rakentamisesta YVA-menettelyn jälkeen. Alustavan aikataulun mukaan voimajohtorakentamisen edellyttämät maastotutkimukset ja yleissuunnittelu tehdään vuosina 2025–2027. Voimajohtoyhteyden rakentamisen arvioidaan tapahtuvan vuosina 2028–2030.

Hanketta ja sen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa esitellään kaikille avoimissa yleisötilaisuuksissa, jotka järjestetään:

· ke 22.11.2023 klo 18 Mäntsälän kunnantalolla valtuustosalissa (Heikinkuja 4, Mäntsälä)

· to 23.11.2023 klo 18 Hausjärven kunnanviraston valtuustosalissa (Keskustie 2–4, Oitti)

Voimajohtoreitteihin voi tulla tutustumaan jo klo 17.30 alkaen. Tilaisuudessa voi keskustella Fingridin asiantuntijoiden, ympäristövaikutuksia arvioivan konsultin ja yhteysviranomaisen kanssa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

MTK:n ja Metsänhoitoyhdistysten edustajina YVA-arvioinnin seurantaryhmässä ovat Asta Sarkki (MTK Häme, Mhy Kanta-Häme), Jarmo Sulopuisto (Mhy Uusimaa), Matti Perälä (MTK Uusimaa), Niklas Furu (Eteläinen metsäreviiri).

Tarkasteltaville voimajohtoreiteille sijoittuvat kaupungit ja kunnat ovat Hausjärvi, Mäntsälä, Hyvinkää, Pornainen, Porvoo ja Sipoo.

Ajankohtaista

 1. Kantarelli

  Metsänhoitoyhdistyksen OmaMetsä-palvelu on ladattavissa mobiiliin

  Uusimaa

  Lue lisää
 2. Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

  Vanhoja metsiä suojellaan osana EU:n biodiversiteettistrategian toimeenpanoa

  Valtakunnallinen

  Ehdotus vanhojen metsien kansallisiksi kriteereiksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Kriteereitä on valmisteltu, koska EU:n biodiversiteettistrategian mukaan EU:ssa jäljellä olevat luonnontilaiset metsät ja vanhat metsät on suojeltava tiukasti. Suojelun toteuttamiseksi on määriteltävä, mitkä metsät ovat luonnontilaisia metsiä ja mitkä vanhoja metsiä.

 3. EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

  EU:n ennallistamisasetuksen toimeenpanoa kohti – edunvalvonnan kärkenä järkevyys

  Valtakunnallinen

  EU:n ennallistamisasetus tulee pian voimaan, sillä se on hyväksytty sekä Euroopan parlamentissa että jäsenmaita edustavassa neuvostossa. Voimaantulon myötä asetuksen toimeenpano on Suomessakin aloitettava. MTK on tehnyt asiassa aktiivista edunvalvontaa jo usean vuoden ajan. Vaikuttamistyö jatkuu myös toimeenpanovaiheessa.

2024 © Metsänhoitoyhdistykset