Mietityttävätkö metsätuhot tai ilmastonmuutoksen vaikutukset metsiin?

05.11.2019

Haluaisitko hoitaa metsiäsi niin, että ne kestäisivät paremmin myrskyjä, kuivuutta, tuhohyönteisiä tai mitä vaaroja ja vaikeuksia metsänhoidossa voikaan eteen tulla? Katso lyhyt videopätkä, ja poimi vinkkejä kaukaa viisaaseen metsänhoitoon.

Kaukaa viisasta metsänhoitoa -kampanjan nettisivuihin pääsette tutustumaan täällä: www.tapio.fi/kaukaaviisasta

#Metsänomistaja, tiedätkö sinä miten #ilmastonmuutos vaikuttaa sinun metsääsi ja miten voit varautua muutoksiin #hyvänsäänaikana? Katso videolta, mitä Kauko Viksu ajattelee oman #metsä'nsä hoidosta muuttuvassa #ilmasto'ssa ja millaisiin toimenpiteisiin hän on ryhtynyt. Video on osa Kaukaa viisasta #metsänhoito'a -kampanjaa, joka antaa metsänomistajalle ja metsäammattilaisille perustiedot ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja metsänhoidon parhaista käytännöistä ilmastonmuutokseen varautumiseksi.

Kampanjan verkkosivuille on koottu uusimpaan tutkimustietoon ja Metsänhoidon suosituksiin pohjautuva tiivis tietopaketti ilmastokestävästä metsänhoidosta: www.tapio.fi/kaukaaviisas Kampanjassa ovat mukana maa- ja metsätalousministeriö, Tapio, Suomen Metsäkeskus, MTK ja Luonnonvarakeskus. Video: Tussitaikurit Oy / Marker Wizards Ltd.

#ilmastokestävyys #metsänhoito #monimuotoisuus #luonnonhoito #tuholaisriskit #metsätuhot #vesiensuojelu #kasvinterveys #myrskytuhot #kuivuus #metsät

https://youtu.be/dW6QI8eAoV8

Nyt puhutaan ilmastonmuutoksesta ja metsänhoidosta! Kasvukausi pitenee, puuston kasvuolosuhteet parantuvat ja kasvava metsikkö sitoo hiiltä kohisten. Samalla kuitenkin metsien erilaiset tuhoriskit lisääntyvät, vesiensuojelun merkitys korostuu ja tarve monimuotoisuuden turvaamiseen on entistä suurempi. Kaukaa viisas metsänomistaja varautuu ajoissa ilmaston muuttumiseen!