Metsänomistajien SM-metsätaitokilpailut Mäntsälässä

Paikka: 
Mäntsälä
Ajankohta: 
16.09.2017 - 08:00

Metsänomistajien SM-metsätaitokilpailut järjestetään tänä vuonna Mhy Uusimaan alueella Mäntsälässä lauantaina 16.9.2017. Tapahtuman tarkoituksena on aktivoida metsäomistajia, metsänomistajien tietojen ja taitojen tunnustaminen sekä omatoimisuuden lisääminen. Samalla lisätään yksityismetsätalouden tunnettuutta.

Kilpailukeskuksena on Mäntsälän Suurlava, Maisalantie 7, 04600 Mäntsälä. Autolla kisapaikalle Helsingistä on noin 60 km, Lahdesta noin 50 km. Opasteet ovat paikalla lauantaiaamuna kello 7.30 alkaen. Kilpailutoimisto avautuu kello 8.00. Pysäköintipaikat ovat alle 500 metrin etäisyydellä kilpailukeskuksesta. Ensimmäinen kuljetus kisapaikalle lähtee kilpailukeskuksesta kello 9.30. Ensimmäiset kilpailijat lähtevät tehtäväradalle kello 10.01. Kilpailijat kuljetetaan tehtäväradan lähtöpaikalle linja-autolla. Lähtöluettelot lähtöaikoineen ovat luettavissa kilpailun kotisivuilla kilpailuviikon keskiviikkoaamuna.

Sitova ilmoittautuminen on alkanut (1.8.2017) ja sähköinen ilmoittautumislomake löytyy SM-kisojen kotisivujen sekä seuraavan linkin kautta: SM-metsätaitokilpailuihin ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään maanantaina 4.9.2017 kello 16.00 mennessä. Tällöin osallistumismaksu on 80 €/kilpailija. Osallistumismaksu maksetaan Mhy Uusimaan tilille FI06 5361 0020 0071 10 samaan aikaan kuin ilmoittaudutaan. Kirjoittakaa Viesti-kenttään ”SM-taito” ja ketä/keitä maksu koskee. Ilmoittautumissivulla on lisätietoja.

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista perjantaihin 8.9.2017 kello 16.00 asti. Jälki-ilmoittautuminen tehdään sähköpostilla osoitteeseen uusimaa@mhy.fi. Jälki-ilmoittautuja saa paluusähköpostissa tarkemmat ilmoittautumisohjeet. Jälki-ilmoittautujille osallistumismaksu on 100 €/kilpailija. Alla olevan PDF-tiedostolinkin kautta pääset näkemään kisakutsun.

SM-mitaleja ratkotaan neljässä sarjassa: naiset, avoin ja nuoret (korkeintaan vuonna 2000 ja sitä myöhemmin syntyneet) sekä lisäksi kilpailussa kamppaillaan yhdistysten välisenä joukkuekilpailuna.

Joukkueeseen voidaan ilmoittaa korkeintaan neljä osanottajaa. Jos osanottajia on neljä, niin joukkueessa on oltava molempia sukupuolia tai nuorten sarjaan osallistuva. Joukkuekilpailussa tulokseen lasketaan mukaan joukkueen kolmen parhaimman jäsenen tulos.

Kilpailureitti tulevana syksynä on runsaan kahden kilometrin mittainen maastopolku, jonka varrelta löytyvät merkatut koealat tehtävineen. Tehtäviä on 14 ja lisäksi 70 rungon leimaus. Tehtävät kartoittavat hyvin monipuolisesti metsään liittyviä asioita: kasvupaikka, puuston ikä, pituus ja määrä, taimikon hoitotarve ja metsikön käsittely.

Sähköpostitse kysymyksiin vastaa kilpailun johtaja Jarmo Sulopuisto (jarmo.sulopuisto@mhy.fi), ratamestari Antti Alho (antti.alho@mhy.fi) ja kilpailun tiedottaja Niina Nupponen (niina.nupponen@mhy.fi).

Huolto: osanottomaksuun kuuluu tulokahvi ja lounas, jotka ovat tarjolla kilpailukeskuksessa. Kilpailijoille on varattu tila varusteiden vaihtoa varten kilpailukeskuksen lähellä. Peseytymismahdollisuutta ei ole.

Majoittuminen: kilpailijat varaavat tarvitsemansa majoituksen itse. Mäntsälän lähikunnissa, 30-45 minuutin etäisyydellä, on runsaasti majoitustarjontaa.

SM-kisojen sivuille www.mhy.fi/sm sekä www.mhy.fi/uusimaa tulee kesän mittaan lisää tietoa kisajärjestelyjen edistymisestä.

Alla olevaa linkkiä painamalla SM-metsätaitokilpailukutsu aukeaa uuteen välilehteen.

SM-metsätaitokilpailukutsu -PDF

Lisätietoa kilpailijalle:

Muutokset kilpailukorttiin -PDF

Lajintuntemustehtävän lajiluettelo

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Uusimaa

Osuustie 1 B, 04600 MÄNTSÄLÄ
Puhelin 019-687 4333
uusimaa@mhy.fi