Joulukuusikätköily la 15.12.18

15.12.2018 - 08:00
Mhy Uusimaa

Perinteinen metsänhoitoyhdistysten joulukuusikätköily tulee taas!

Olemme mukana valtakunnallisessa joulukuusikätköilyssä. Geokätköilyä mukaillen joulukuusikätköilyssä koordinaatteja seuraamalla on mahdollista löytää kuusi kotiin joulutunnelmaa luomaan. Kuusikätköily järjestetään valtakunnallisesti nyt viidettä kertaa.

Joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaina 15.12. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Muistattehan, että vain merkityn kuusen saa ottaa. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko, johon toivomme kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä. Koordinaatit ovat ETRS maantieteelliset (WGS84) –muodossa.

Tällä tempauksella metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja rauhaisaa uutta vuotta 2019. Tapahtumalla halutaan myös muistuttaa, ettei kuusen hakeminen jonkun toisen metsästä kuulu jokamiehen oikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla. Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan maakunnittain/alueittain jaoteltuna lauantaina 15.12. noin klo 8 valtakunnallisille mhy-sivuille sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla Uutiset -valikossa julkaistaan näiden mhy:sten kuuset. Sivujen päivittymisessä voi olla viivettä, joten aivan tarkkaa julkaisuaikaa emme voi luvata.

Metsänhoitoyhdistysten valtakunnalliset kotisivut sijaitsevat osoitteessa www.mhy.fi. Etusivulta pääsee haun kautta kaikkien metsänhoitoyhdistysten omille sivuille.

Tervetuloa mukaan kuusikätköilemään!

Rauhaisaa joulunodotusta toivottaen,
Mhy Uusimaan väki

Alla on kuva, millainen kuusikätkön kuusi voi olla.

Tämän tapahtuman järjestää

Metsänhoitoyhdistys Uusimaa

Osuustie 1 B, 04600 MÄNTSÄLÄ
Puhelin 019-687 4333
uusimaa@mhy.fi