Skogsvärdering

Mikä on metsäkiinteistön arvo? Useimmille ihmisille tulee elämän varrella taloudellisia päätöksiä varten tilanteita, joissa joutuu selvittämään omaisuuden arvoa. Tyypillisiä tilanteita ovat perunkirjoitukset, ositukset, vakuusarvo rahoittajalle, myynti tai ostaminen. Metsäarviolla on arvopäivä, jolloin arviossa oleva arvo todetaan. Arvio laaditaan juuri tuon arvopäivän tilanteen mukaan. Metsänhoitoyhdistyksen Metsäarviokirja perustuu aina maastokäyntiin. On tärkeää saada oikea tilannekuva puuston määrästä, suojeltavista kohteista ja metsänhoitotilanteesta.

Begär en offert
Skogsvärdering

Puusto kannattaa mittauttaa asiantuntijalla

Metsän arvoon vaikuttaa ensisijaisesti puuston määrä ja laatu sekä se millaiset olosuhteet esimerkiksi puuston korjuulle ovat. Metsäkiinteistöjen ja puun kysyntä sekä hinta muuttuvat, mutta metsäarvioiden ammattilainen osaa huomioida ne arviossa. Ammattilaisemme tekevät mittaukset maastossa, eivät kartalta tai kuvasta.

Ammattilaisemme ottavat selvää rasituksista ja sopimuksista

Metsätila on kiinteistö, jolla on muitakin ominaisuuksia kuin maapinta-ala. Kiinteistön käyttöä voi rasittaa muiden kiinteistöjen oikeudet (tie, vedenotto jne.) ja toisaalta kiinteistöön on voitu liittää osuuksia yhteisiin kalavesiin, maa-alueisiin tai vaikka yhteismetsään. Metsästysoikeuskin voi olla tärkeä asia. Kiinteistöllä voi olla myös erilaisia rasituksia ja sopimuksia, jotka vaikuttavat arvoon.

Puolueeton arvio auttaa pääsemään onnistuneeseen lopputulokseen

Olipa kyseessä sitten perinnönjako, sukupolvenvaihdos tai tilan myynti, ammattilaisen arvio takaa puolueettoman ratkaisun omaisuuden arvoksi. Päätöksenteko ja omistajuuden siirtäminen on helpompaa kaikille osapuolille, kun omaisuuden arvo nojaa puolueettomaan arvioon, jonka on tehnyt alansa ammattilainen.

Beställ en tjänst

Skicka offertförfrågan

Begär en offert på de tjänster och åtgärder som passar dig bäst. Att begära offert kräver inte medlemskap.

Beställ via EgenSkog

Du kan enkelt beställa de tjänster du behöver från din egen skogsvårdsförening via EgenSkog. Du kan också fråga din egen skogsexpert för mer information om tjänsterna.

Ring eller skicka e-post

palvelutoimisto@mhy.fi040 720 3160
Beställ Skogsvårdsföreningarnas nyhetsbrev

Beställ Skogsvårdsföreningarnas nyhetsbrev

Genom att beställa nyhetsbrev får du till din e-post infobrev om våra evenemang, aktuella skogsnyheter samt virkeshandelsläget och virkespriser.

2024 © Skogsvårdsföreningarna