JULGRANSJAKTEN ANNO 2017

16.12.2017 -
08:00 - 23:15
De österbottniska skogarna

Julgransjakten anno 2017
- Är ni redo?

Julen knackar på och med den också skogsvårdsföreningens Julgransjakt 2017. På lördagmorgon den 16:e december går startskottet. Vi hoppas att många barn med följeslagare lägger en påminnelse i sin kalender så att man är väl förberedd när startskottet går.

Julgransjakten är en spännande aktivitet för såväl ung som gammal. Där i halvmörkret går man tyst men raskt fram i pannlampans sken, slänger ett öga över axeln, lyssnar efter andras röster och bilar. Alla med samma förhoppning om att vara först och allena framme vid målet...

Hur går det till?
Julgransjakten går till på det sättet att geocachingens principer följs, koordinater till julgranarna offentliggörs på lördagmorgon 16.12 klockan 8:00www.svf.fi samt www.facebook.com/skogsagarna. Den som hinner först fram till en gran får ta med den hem till sig. För att förhindra att man får med sig fel gran hem är de rätta granarna färdigt huggna och fint dekorerade med färgglada fiberband. Tröstpriser kommer att finnas på plats för övriga. På platsen finns också en loggbok där man antecknar namn och telefonnummer, bland alla som antecknat i loggboken utlottar vi i efterhand priser. Även om man inte hinner först fram finns det alltså en del att hämta hem förutom självaste utmaningen. I Österbotten kommer det att finnas sex granar; två i norr, två i mellan och två i syd.

Checklista:

  • Bekanta er med telefon/ GPS på förhand. Koordinaterna ges i ETRS-koordinater (WGS84), koordinatexempel: N 61° 2' 38,275" E 25° 28' 40,247"
  • Lägg fram pannlampa och varma kläder kvällen före.
  • Ställ väckarklockan och skippa snoozandet.
  • Ha bilen startklar och tankad.
  • Surfa in på www.svf.fi alternativt www.facebook.com/skogsagarna och uppdatera med jämna mellanrum.

Med det sagt önskar vi er alla lycka till och må bäste man eller kvinna få med sig en julgran hem. Sprid budskapet vidare, för alla behöver vi ju en gran till julen!

Dela gärna med er från årets julgransjakt:

via Facebook
@skogsägarna

- via hashtags på Instagram
#julgransjakten2017
#skogsvårdsföreningen
#skogsägarnaösterbotten

Organiserat av

Skogsvårdsföreningen Österbotten

PB 186, 65101 VASA
Telefon 010 581 8400
info@svf.fi