Julgransjakten 2018

15.12.2018 - 08:00

JULGRANSJAKTEN  2018

Julen knackar på och med den också skogsvårdsföreningens Julgransjakt 2018. På lördagmorgon kl 8.00 den 15:e december går startskottet. Vi hoppas att många barn med följeslagare lägger en påminnelse i sin kalender så att man är väl förberedd när startskottet går.

Julgransjakten är en spännande aktivitet för såväl ung som gammal. Där i halvmörkret går man tyst men raskt fram i pannlampans sken, slänger ett öga över axeln, lyssnar efter andras röster och bilar. Alla med samma förhoppning om att vara först och allena framme vid målet och därmed få med en alldeles egen julgran hem...

På området kommer det att finnas sex granar; två i norr (Karleby-Nykarleby), två i mellan (Vörå-Malax) och två i syd (Korsnäs-Sideby). Granarna är färdigt huggna och dekorerade med fiberband. Märk väl att tagande av julgran annat än ur egen skog annars inte tillhör allemansrätten.

På platserna finns även ett logghäfte, som vi önskar att alla skriver sina namn i, samt tröstpriser åt dem som inte hinner få granen. Priser lottas även ut i efterhand bland dem som antecknat sina uppgifter. Koordinaterna till platserna publiceras här och på www.facebook.com/skogsagarna/ kl 8 den 15.12.

 

Organiserat av

Skogsvårdsföreningen Österbotten

PB 186, 65101 VASA
Telefon 010 581 8400
info@svf.fi