Parannamme jäsenpalveluamme ja uudistamme jäsenmaksulaskutuksen

08.12.2020

MTK:n ja metsänhoitoyhdistysten jäsenpalvelut uudistuvat. Ensi vuonna käyttöönotettava Oiva-jäsenpalveluportaali on MTK- ja metsänhoitoyhdistysten yhteinen palvelualusta, joka näkyy jäsenille etenkin uusina digipalveluina. Jäsenpalveluiden kehittäminen on osa laajempaa koko järjestön uudistumista, jossa samalla kertaa yhtenäistetään yhdistysten toimintaa ja uudistetaan myös jäsenmaksujärjestelmä.

Hyödyt jäsenten käyttöön

Uuden jäsenpalvelualustan kautta saat tietoa uusimmista jäseneduista, koulutuksista, webinaareista, kampanjoista ja keskusliiton toiminnasta. Voit samalla kätevästi ilmoittautua koulutuksiin ja tapahtumiin. Portaaliin on tarkoitus käynnistysvaiheen jälkeen rakentaa myös erilaisia vuorovaikutteisia asiantuntijapalveluita.

Jäsenmaksut yhtenäistyvät

Jäsenmaksujärjestelmä uudistuu valtakunnallisesti selkeämmäksi. MTK:n valtuuskunnan päättämän uuden mallin mukaan jäsenmaksu määräytyy yhdistyksen jäsenmaksusta ja edunvalvontamaksusta.

Jos olet useamman metsänhoitoyhdistyksen jäsen, kaikkien yhdistysten jäsenmaksut ja jäsenkortit tulevat nyt samalla kertaa.

Edunvalvontamaksun osuus jäsenmaksusta Sotkamossa on 15 euroa siten, että perusosa on 12 euroa ja metsien tuottokykyyn perustuva osa 3 euroa.  Metsänhoitoyhdistykset eivät enää maksa jäsenmaksua MTK:lle erikseen. Useamman yhdistyksen jäseneltä peritään edunvalvontamaksu vain kerran.

Jatkossa voit saada jäsenlaskusi myös sähköpostilla, kuluttajien E-laskuna tai suoraan yrityksesi sähköiseen laskutusosoitteeseen. Sähköinen laskutus vähentää laskutusvirheitä ja myös sen kustannus on pieni verrattuna kirjepostiin, joten toivomme kaikkien jäsentemme siirtymistä sähköiseen laskutukseen.

Yhtenäinen jäsenkortti

Uudet jäsenkortit lähetetään laskun yhteydessä kuten aiemminkin. Tarvitset jäsenkorttia mm. käyttäessäsi jäsenetuja. Jäsenkortti lähetetään laskun mukana tilan yhteyshenkilölle, perheenjäsenet voivat käyttää mobiilijäsenkorttia Oiva-jäsenpalveluportaalista. Myös jäsenkortilla näkyvät kaikki jäsenyydet, jos olet useamman MTK- tai metsänhoitoyhdistyksen jäsen.

Miten pääsen käyttämään Oiva-jäsenpalveluportaalia?

Oivan käyttöä varten tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, joka toimii käyttäjätunnuksenasi. Jos sähköpostiosoitteesi on jo jäsenrekisterissämme, saat tilattua salasanan automaattisesti Oivan kirjautumissivulta www.mtk.fi. Jos sähköpostiosoitteesi ei salli kirjautumista, otathan yhteyttä omaan yhdistykseesi. Tarkistamme jäsentietojesi oikeellisuuden.