Lauri Juntunen aloitti uutena toimihenkilönä

03.12.2020

Lauri Juntunen aloitti uutena metsäasiantuntijana 16.11. Lauri on kotoisin Suomussalmelta ja siityi Metsähoitoyhdistys Ylä-Kainuun sijaistoimesta Sotkamoon vakituiseksi toimihenkilöksi.

Laurin toimenkuvana on metsäasiantuntijan työtehtävät. Lauri saa aikanaan oman alueen Sotkamosta.

Työhistoria

Jo nuorena poikana tienasin monena kesänä bensarahat mopoon taimia istuttamalla. Lisäksi metsiä raivasin urakalla pari kesää.

Olen ollut tähän asti työharjoittelun metsäsuunnittelijana metsähallituksella, Ylä-Kainuun metsänhoitoyhdistyksellä metsäsuunnittelijana sekä myöhemmin vielä olin yhdellä alueella metsäasiantuntijana.

Harrastukset

Näin syksyllä päällimmäisenä on metsästys. Viikonloput tulee usein käytettyä metsällä. Muutenkin luonnossa liikkuminen on ollut minulle tärkeää jo pienestä asti. Lisäksi harrastan monenlaista liikuntaa aina hiihdosta pallopeleihin.

Mikä sai hakeutumaan metsäalalle? Odotukset?

Metsän keskeltä olen kotoisin, joten metsäala tuntui minusta hyvin ”kotoisalle” vaihtoehdolle. Työllisyystilanne on vaikuttanut hyvältä ja tämä työ myös vaatii minulta itseni kehittämistä pitkin työuraa. Työ on myös hyvin monipuolista. Odotan monenlaisia haasteita ja uusia tuttavia tämän työn kautta.

Parasta työssäsi?

Se että saan olla paljon metsässä, sekä välillä olla myös toimistolla, mikä tuo vaihtelua työhön. Tässä työssä myös näkee omat aikaansaannokset. Esimerkiksi on hienoa nähdä, millainen muutos metsään tulee vaikkapa harvennusta tehdessä. Lisäksi näissä hommissa ollaan paljon kontaktissa metsänomistajien, sekä monien muiden eri sidosryhmien kanssa, mikä on minun mielestäni todella mukava juttu.