Kevätterveiset

29.4.2020

Keväiset terveiset koko metsänhoitoyhdistyksen porukalta! Kevät tarkoittaa metsätaloudessa uuden kasvukauden alkua ja tässä vaiheessa on hyvä tarkistaa/tarkistuttaa metsäsi tilanne. 

Viljely- ja taimikonhoitokausi

Viljelykausi käynnistyy toukokuun puolella maanmuokkauksilla sekä istutuksilla ja kylvöillä. Myös metsurit kovasti odottavat uutta raivuukautta alkavaksi. Varttuneempia ja havupuuvaltaisia taimikoita voi aloitella heti kun lumitilanne antaa myöten. Nuoremmat taimikot ja taimikot, joissa on paljon lehtipuuta, kannattaa jättää keskikesälle. Metsäasiantuntijamme auttavat ja laskevat tarjouksen metsänhoitotöistä. Teitpä raivuutyöt itse tai meidän metsurityönä, niin hoidamme Kemera-rahoitushakemukset kuntoon. 

Kemera

Kemera-tukea on saatavissa perkauksiin (alle 3m taimikko) 160 €/ha, nuoren metsän hoitoihin (yli 3 m taimikko/nuori kasvatusmetsä) 230 €/ha ja nuoren metsän hoitoon+pienpuun korjuuseen 430 €/ha. Pienpuun korjuun tuki tulee mahdollisesti poistumaan tämän Kemera-kauden jälkeen eli vuoden 2021 jälkeen. Nyt on siis hyvä aika hoidattaa repsahtaneet nuoret metsät takaisin kasvukuntoon.

Organisaatiomuutokset

Organisaatiossamme on tapahtunut myös muutoksia. Pitkäaikainen toiminnanjohtajamme Jarmo Huttunen jää eläkkeelle heinäkuun alusta, mutta aloittaa lomat jo toukokuun alusta.

Uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu talon sisältä Mika Korhonen, joka aloittaa uudessa pestissään 1.5. Tarkista kaikki yhteistietomme >> yhteystiedot vastuualueittain >>

Metsäselain

Jäsenille puhelimeen ilmainen Metsäselain-sovellus. Liikuitpa sitten omassa metsässäsi tai missäpäin tahansa Suomea hyvänsä, niin kartat ja paikannusmahdollisuus suoraan puhelimeesi.

Uusi metsänomistaja

Uusi tai vähän vanhempikin metsänomistaja. Liity jäseneksi ja saat kaikki palvelusi käyttöösi ja osan ihan ilmaiseksi. Kevät ja kesä on hyvä aika ilmaiselle tilakäynnille, jossa käydään yhdessä metsäsi läpi ja asiantuntijamme neuvovat metsän käsittelyssä tai muissa metsäasioissa. Metsäsuunnitelma on hyvä apuväline, jos haluat tarkat tiedot metsästäsi ja 10-vuoden suunnitelman. Saatavilla myös kevyempi toimenpidesuunnitelma --> lisätietoja metsäasiantuntijaltasi.

Tiirantupa

Tiirantupa-mökkimme Kuhmon Iivantiirassa on vuorattavana jäsenille. Lue lisää mökistä ja sen varustelusta sekä vuokrausohjeista >>