Metsähenkinen joulutervehdys

sodankyla

 Vuoden kiireet alkavat olla lopuillaan ja valmistaudumme hiljentymään talven pimeimpään aikaan ja joulun viettoon.

Metsänomistajien kannalta eduskunta teki merkittävän päätöksen äänestäessään uudesta luonnonsuojelulaista. 150 pykälän laista poistettiin viime hetkellä 2 pykälää. Näin saatiin varmistettua, ettei jatkossa tule Mikko Tiirolan kuvailemaa niin sanottua ” harmaata suojelua”. Näillä pykälillä olisi voitu laittaa alueita suojeltaviksi kohteiksi ilman korvausvelvollisuutta. Tässä on isojen kiitoksien paikka metsänomistajien edunvalvontaa tekevälle väelle. Voisiko tätä sanoa jopa hienoksi joulun lahjaksi kaikille metsänomistajille.

Pari vuotta sitten tapahtunut iso fuusio Lapin alueen metsänhoitoyhdistyksissä on herättänyt myös muut Lapin alueen metsänhoitoyhdistykset. Olemme neuvotelleet tiiviisti viiden yhdistyksen fuusiosta. Mhy Lappi (aikaisemmin yhdistyneet yhdistykset) on ollut koko ajan myös mukana. Neuvottelut ovat sujuneet hyvin ja asiaa on valmisteltu yhdessä MTK:n Pohjois-Suomen kenttäpäälliköiden ja toimistojen henkilökunnan kanssa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että yritämme viiden keskisen Lapin alueen yhdistyksen fuusiota. Aikataulua on hieman kiristetty ja yhdistysten valtuustot tekevät päätökset mahdollisesta yhdistymisestä heti vuoden 2023 alussa ja fuusio toteutettaisiin vuoden 2024 alusta.

Keskeisenä ajatuksena on metsänomistajien palveluiden parantaminen.

Lämmin kiitos meidän pienelle mutta ahkeralle toimiston henkilöstölle hyvin hoidetusta työstä metsänomistajien hyväksi. Kiitokset tietysti myös valtuustolle, hallitukselle ja kaikille yhdistyksen jäsenille sekä yhteistyökumppaneille.

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta toivottaen

Mhy Sodankylä, hallituksen puheenjohtaja
Ali Vaarala  

Ajankohtaista

 1. Lapissa yhdistyy viisi metsänhoitoyhdistystä

  Lapissa yhdistyy viisi metsänhoitoyhdistystä

  Valtakunnallinen

  Lapin viisi metsänhoitoyhdistystä lyövät hynttyyt yhteen ja jatkavat toimintaansa entistä kilpailukykyisempänä Mhy Metsä-Lappina ensi vuoden alusta.

  Lue lisää
 2. MTK:n metsäpoliittiset ilmastokeinot - Metsien ilmastohyödyt saavutetaan aktiivisella hoidolla ja käytöllä

  MTK:n metsäpoliittiset ilmastokeinot - Metsien ilmastohyödyt saavutetaan aktiivisella hoidolla ja käytöllä

  Valtakunnallinen

  MTK peräänkuuluttaa Suomeen fiksua ja kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. On tunnistettava ilmaston kannalta keskeisin tavoite, fossiilisten raaka-aineidenkäytöstä on päästävä eroon – nopeasti.

 3. Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä olet mukana PEFC-metsäsertifioinnissa.

  Uusi PEFC-standardi vahvistaa metsien ekologista kestävyyttä

  Valtakunnallinen

  Metsäsertifiointijärjestelmä PEFC:n kansallinen metsien hoidon ja käytön standardi on saanut kansainvälisen hyväksynnän. Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä saat automaattisesti mahdollisuuden PEFC-sertifiointiin.

2023 © Metsänhoitoyhdistykset