SiikalakeusMetsän lannoitus

Pyydä tarjous
Pyydä tarjous
Lue lisää

Mhy Siikalakeus suorittaa metsän terveyslannoituksia puun tuhkalla typpirikkaille turvemaille. Teemme ravinnemäärityksen kohteelle, laadimme suunnitelman sekä haemme tuet niin lantaan kuin työhön sekä toteutamme hankkeen avaimet käteen periaatteella. Lannoitus tehdään ensisijassa maa-levityksenä mutta myös helikopteri levitys on mahdollista. Terveyslannoitus hankkeita laaditaan ympäri vuoden. Hyödynnä vielä voimassa oleva kemeratuki tähän tuhkalannoitukseen. Noin kolmannes kuluista tukena. Todella kannattava sijoitus.

Kasvatuslannoitus. Kasvavia, hoidettuja kuivahkon- ja tuoreen kankaan mäntyvaltaisia metsiä kannattaa lannoittaa metsä salpietarilla tai metsän NP 1-lannoitteella. Kasvun lisäys on merkittävä. Metsikkö järeytyy ja antaa tuloja aikaisemmin kasvun parannuttua. Lannoitukset toteutetaan kevät kesällä joko maasta tai ilmasta käsin. Hankkeita laaditaan ympäri vuoden. Olemme varanneet kesälle 2019  ja 2020 lannat ota osasi.

Metsänlannoituksella vauhditat puuston kasvua 

Puuston nopeampi kasvu aikaistaa sekä harvennuksia että päätehakkuuta – ja samalla näistä saatavia tuloja. Lannoitus vauhdittaa puuston kasvua 6–10 vuoden ajan ja tuo 12–20 m3/ha lisää puuta. Lannoituksella voidaan myös korjata maaperän ravinne-epätasapainoa, jolloin kasvu palautuu. Osa harvennushakkuun tuotosta kannattaa sijoittaa muutaman vuoden kuluttua takaisin metsään ja lannoittaa. 

Metsänhoitoyhdistyksen metsänlannoitus toteutetaan yhteislannoituksena, jolloin kustannukset pysyvät kurissa. Neuvomme sinua sopivan lannoituskohteen ja lannoitteen valinnassa. Suunnittelemme ja hoidamme lannoitukset keskitetysti helikopteri- tai maalevityksenä. Sinun ei tarvitse huolehtia lannoitteiden tilaamisesta, oikeista levitysmääristä tai lannoitteen laadusta. Ota yhteyttä meihin ja me hoidamme sen jälkeen kaiken muun!

Lannoituskohteeksi parhaiten sopivat havupuuvaltaiset sekä nuoret että varttuneet kasvatusmetsät. Katso lisätietoja lannoituksesta videolta. Ja lue miksi lannoittaminen kannattaa täältä>>

Kunnostusojitus palauttaa metsäsi kasvukuntoon

Kunnostusojitus on tarpeen, kun vanhojen ojitusalueiden ojat ovat menneet tukkoon, eivätkä ne enää johda vettä metsästä pois. Kunnostusojituksessa ojat perataan auki, jotta metsän vesitalous saadaan kuntoon. Kysy metsäneuvojaltasi, onko metsätilasi sijaintialueella suunnitteilla yhteisiä ojitushankkeita. Yhteishankkeet laskevat yksikkökustannuksia.

Valtion myöntämää Kemera -tukea saa myös ojitetun alueen kunnostamiseen.                                                                                                                                                                        Ojitetun alueen kunnostus voi tarkoittaa:

  • ojien perkausta
  • täydennysojitusta
  • vesiensuojelutyötä
  • ojitusalueeseen liittyvää piennartie tekoa

Ojitushankkeiden yhteydessä hoidamme myös metsässä tarvittavat hoitotyöt, kuten harvennushakkuut ja lannoituksen. Näin saat metsäsi kerralla tuottamaan.

Kunnostusojituksen yhteydessä on tärkeää huomioida myös vesien suojelu. Katso tästä video, millaisilla toimenpiteillä vesien suojelua huomioidaan metsätaloudessa.

Vesiensuojelurakenteet suunnitellaan ja rakenteet ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Tilaa palvelu tai ota yhteyttä

Haluan tilata palvelun
Haluan ottaa yhteyttä
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt rekisteriselosteemme