Tietoa ja taitoa tienpitoon - Tietilaisuudet vetävät väkeä paikalle

12.3.2019

Metsäkeskuksen ToBiRa-hankkeen ja Metsänhoitoyhdistys Savotan järjestämät yksityistietilaisuudet kiinnostavat tiekuntien osakkaita ja tienpitoon osallistuvia toimijoita. Tieiltojen aiheena ovat uuden yksityistielain tuomat muutokset. Samalla on hyvä mahdollisuus saada tietoa teiden korjauksesta ja kunnossapidosta.  

Tämän vuoden alusta käynnistyi Suomen metsäkeskuksen vetämä Toimiva Biotalouden Infra - ToBiRa-hanke. Hankkeen tavoitteena on aktivoida ja kehittää pientiestön kunnossapitoa Pohjois-Savossa. Metsänhoitoyhdistys Savotta osallistuu vahvasti hankkeeseen osarahoittajana, asiantuntijana ja tiepalveluiden tarjoajana. 

Hanke järjestää kymmeniä tieaiheisia tilaisuuksia ympäri Pohjois-Savoa seuraavan kahden vuoden aikana. Valtaosa tilaisuuksista on suunnattu tiekunnille, koska lähes kaikki yksityisteiden hoitoa koskevat päätökset tehdään tiekunnissa. Hanke on pääosin EU-rahoitteinen.

Metsänhoitoyhdistys Savotan toimialueella pidetään hanketilaisuuksia 10 eri paikkakunnalla helmi-maaliskuussa 2019. Kuntatilaisuuksissa pääaiheina ovat uusi yksityistielaki ja yhteiskunnan tarjoamat rahoitusvaihtoehdot tiestön perusparannuksiin ja hoitoon. Uuden yksityistienlain tuomat muutokset ja teiden kunnossapito kiinnostaa tiekuntien osakkaita ja tienpitoon osallistuvia toimijoita. 

Tähän mennessä pidetyissä kolmessa tilaisuudessa on ollut paikalla kaikkiaan reilut 150 henkilöä. Seuraavat tilaisuudet ovat: 

  • Varpaisjärvi 12.3.
  • Lapinlahti 14.3.
  • Kaavi 18.3.
  • Vieremä 19.3.
  • Kiuruvesi 20.3.
  • Pielavesi 21.3.
  • Iisalmi 25.3.

Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan tilaisuuksiin. Ilmoittautumiset verkossa www.metsakeskus.fi/tapahtumat tai puhelimitse 046 923 2035 / Jouni Partanen.

Myöhemmin, kesä- ja syksykaudelle, on suunnitteilla kyläkohtaisia tilaisuuksia ja esimerkiksi työnäytöksiä Mhy Savotan tienrakennuskohteilla.

Tervetuloa hanketilaisuuksiin. 

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Jouni Partanen, projektipäällikkö, ToBiRa-hanke, p. 046 9232035, jouni.partanen@metsakeskus.fi

Marko Rissanen, erityisasiantuntija, tie- ja ojapalvelut, Mhy Savotta, p. 044 721 3114, marko.rissanen@mhy.fi  

Tutustu Metsänhoitoyhdistys Savotan tiepalveluihin »